Optreden Ramsey Nasr op iPoetryLive (16 februari 2012)

Ramsey Nasr treedt op 16 februari 2012 op tijdens iPoetry Live #12. Naast de Dichter des Vaderlands brengen ook de jonge dichters Sylvie Marie, David Troch en Marjolijn van Heemstra en Kira Wuck hun werk ten gehore. Deze laatste won overtuigend het tiende NK Poetry Slam.

Belangstellende dichters mogen met korting naar binnen als zij drie gedichten van eigen hand inleveren.

Over de artiesten:
Ramsey Nasr is sinds 2009 Dichter des Vaderlands. Hij debuteerde in 2000 met 27 gedichten & Geen Lied. Voor zijn bundel Onhandig Bloesemend kreeg hij de Hugues C. Pernathprijs. Hij is tevens schrijver, acteur en regisseur.

De Fins-Indonesische Kira Wuck dicht met messcherpe zinnen die zich een weg in je geheugen boren. Zij won het NK Poetry Slam en werd tweede tijdens de All Stars Poetry Slam tijdens de Nacht van de Poëzie. Ze werkt momenteel aan haar eerste dichtbundel.

Sylvia Marie bracht haar eerste bundel Zonder uit in 2009. Voor deze bundel mocht zij Humo’s Gouden Aap in ontvangst nemen. Haar tweede bundel Dit huwelijksleven is genomineerd voor de Herman den Coninck-prijs. David Troch is ambassadeur van de poëzie in Gent. Hij kreeg eerder de Jules van Campenhoutprijs voor poëzie en de Gerard Vermeerschprijs voor zijn monologen. Hij is ambassadeur van de poëzie in Gent.

Marjolijne van Heemstra debuteerde in 2010 met de dichtbundel ‘Als mozes had doorgevraagd’, die prompt werd genomineerd voor de C. Buddingh’ prijs.

iPoetry Live presenteert om de twee maanden het beste wat de poëzie te bieden heeft, afgewisseld met muziek van de iPoetry-huisband PHINX en een zinderende poëziequiz onder leiding van showmaster Alexis de Roode. Om beginnende dichters aan te sporen ook met hun werk uit de kast te komen, mogen zij met korting naar binnen. Hetzelfde geldt voor studenten en CJP-houders.

Datum: 16 februari 2012
Tijd: 20.00 uur
Locatie: Moira (Wolvenstraat 10, Utrecht)
Entree: €10 / €6
Meer informatie: www.poeziecircus.nl / http://www.ipoetry.nl

Lees ook:Gummbah te gast op iPoetry
Lees ook:Najiba Abdellaoui wint NK Poetry Slam
Lees ook:Nacht van de scherpe tongen
Lees ook:Kira Wuck winnaar tiende NK Poetry Slam
Lees ook:NK Poetry Slam winst Daan Doesborgh en Martijn Teerlinck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.