Nacht van de scherpe tongen

Op 18 september, als in de grote zaal van de Utrechtse Stadsschouwburg de dichters op gepaste wijze voorlezen uit eigen werk tijdens de 29e Nacht van de Poëzie, barst in de Blauwe zaal De SLAMNIGHT los. Hier zullen 24 slampoets met hun gedichten, gebaren, voordracht en brille strijden om de gunst van het publiek. De dichter die het hardste applaus krijgt, wint €100,00 en racet door naar de Nacht van de Poëzie, om op te treden naast onder meer Rutger Kopland, Ramsey Nasr en Joost Zwagerman.

Onder de deelnemers aan de SLAMNIGHT bevinden zich maar liefst vijf Kampioenen Poetry Slam: Sander Koolwijk, Najiba Abdellaoui, Sven Ariaans, Bernhard Christiansen en Ellen Deckwitz. De SLAMNIGHT Poetry Slam begint om 20.00 u. en is gratis toegankelijk.

Een poetry slam is een snoeiharde strijd waarbij dichters elkaar met gedichten om de oren slaan. In vier rondes nemen telkens zes dichters het tegen elkaar op. De toeschouwers kiezen vervolgens hun favorieten. Dit mondt uit in een eindstrijd tussen de vier beste dichters van de avond die elkaar in een battle het vuur aan de schenen leggen. DJ Daniël Zuur mixt de Slamnight aan elkaar.

Kort
Wat: Slamnight tijdens Nacht van de Poëzie
Waar: Stadsschouwburg Utrecht, Lucas Bolwerk 24
Wanneer: 18 september. Zaal open: 19.00 uur, aanvang 20.00 u, einde 02.15 u.
Toegang Slamnight: gratis / Nacht van de Poëzie €32,00

Lees ook:Kira Wuck winnaar tiende NK Poetry Slam
Lees ook:Ellen Deckwitz winnaar NK Poetry Slam 2009
Lees ook:Najiba Abdellaoui wint NK Poetry Slam
Lees ook:Optreden Ramsey Nasr op iPoetryLive (16 februari 2012)
Lees ook:Laura van der Haar wint NK Poetry Slam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.