NK Poetry Slam met Katinka Polderman

Dit jaar wordt het NK Poetry Slam voor de 11e keer gehouden. Op 3 december barst de strijd los met 3 halve finales op diverse locaties in Utrecht. Op 14 december is de spannende ontknoping. Tijdens de Grote Finale beslissen publiek en vakjury wie de beste slamdichter van Nederland is.

De 24 genomineerden voor de halve finales laten zien dat de kwaliteit ook dit jaar hoog is. Zwaargewichten als Arnoud Rigter, Benne van der Velde en Barbara Beckers hebben hun sporen verdiend. Uiteindelijk gaan er 9 winnaars door naar de Grande Finale. In muziektempel Rasa zullen ze strijden om de titel ‘Slampion’, €1000.00, de Gouden Vink en een plaats op het WK in Parijs. De presentatie is in handen van het duo L&D, oftewel Oud-slampions Ellen Deckwitz (2009) en Daan Doesborgh (2010), die eerder optraden op Lowlands en met het Nederlands Blazers Ensemble. De jury, met onder meer cabaretière Katinka Polderman, heeft een adviserende taak. Het publiek bepaalt met applausmeting wie er wint. Dus kom naar Utrecht en klap, juich en joel jouw favoriet naar de top!

Een poetry slam is een wedstrijd waarbij dichters eigen werk voordragen en het publiek een winnaar kiest door middel van applausmeting. Sinds 2002 is er een jaarlijks landskampioenschap. De hoofdprijs bedraagt 1000 euro plus een wisseltrofee; ‘de Gouden Vink’, vernoemd naar de Godfather of Poetry Slam Simon Vinkenoog. Veel eerdere slampions zijn nu landelijk bekend: zoals Krijn Peter Hesselink, Najiba Abdellaoui, en Ellen Deckwitz.

Finale NK Poetry Slam
Tijd: vrijdag 14 december, deuren open 19.30 uur
Locatie: RASA, Pauwstraat 13a, Utrecht
Entree NK: 10 euro (halve finales gratis)

Meer informatie: www.poetryslam.nl en www.nkpoetryslam.nl.

Lees ook:Finalisten NK Poetry Slam bekend; 14 december, Utrecht
Lees ook:Arie Boomsma in jury NK Poetry Slam
Lees ook:10 jaar NK Poetry slam!
Lees ook:Finalisten NK Poetry Slam 2014 bekend
Lees ook:Ellen Deckwitz winnaar NK Poetry Slam 2009

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.