Uitgeverij Querido start met Academie

Em. Querido’s Uitgeverij opent vandaag de deuren van de Querido Academie. De Querido Academie organiseert schrijfmasterclasses, leesclubs en boekenworkshops.

Bekende schrijvers, vertalers, illustratoren, recensenten en redacteuren stellen hun kennis en hun jarenlange ervaring in dienst van uiteenlopende boekenliefhebbers: talentvolle beginnende schrijvers en illustratoren, freelancers-in-opleiding en enthousiaste lezers die op zoek zijn naar verdieping.

Querido-uitgever Annette Portegies: “De Querido Academie speelt in op de veranderingen die het boekenvak, niet alleen in Nederland, doormaakt. De boekenverkoop staat weliswaar onder druk, maar de belangstelling voor literatuur is, zo laten de bestsellerlijsten zien, weer groeiende. Ook het aantal mensen met schrijfambitie is enorm, getuige de grote stapel manuscripten die uitgeverijen wekelijks ter beoordeling krijgen toegestuurd. Deze schrijvers kunnen lang niet allemaal een uitgeefcontract krijgen, zelfs niet als ze getalenteerd zijn, maar ook als ze kiezen voor publicatie op internet of self-publishing kunnen ze deelnemen aan de cursussen van de Querido Academie. De excellente docenten staan garant voor de kwaliteit ervan.”

De masterclasses, leesclubs (in samenwerking met uitgeverij Athenaeum) en workshops vinden vooralsnog plaats op de uitgeverij, in het centrum van Amsterdam. Zodra het cursusaanbod wordt uitgebreid, zal de Querido Academie ook elders in Nederland en Vlaanderen actief worden: de cursussen kunnen dan op verzoek georganiseerd worden in bijvoorbeeld boekhandels en bibliotheken.

Querido Academie: masterclasses, leesclubs en workshops met onder anderen Thomas Rosenboom, Annejet van der Zijl, Jan van Aken, Maartje Wortel, Jutta Chorus, Christiaan Weijts, Marente de Moor, Bas Heijne, Joke J. Hermsen, Arjan Peters, Joyce Roodnat, Maarten Asscher, Arie Storm, Tomas Lieske, Tjitske Jansen, Rob Schouten, Ted van Lieshout, René Appel, Elsbeth Etty, Kees ’t Hart, Bas Blokker, Annet de Jong, Kester Freriks en Rindert Kromhout

Op www.queridoacademie.nl is vanaf nu het actuele cursusaanbod te vinden, dat elke paar weken wordt uitgebreid.

Lees ook:Querido Academie en Vrij Nederland lanceren VN Masterclasses
Lees ook:Lezers Boek-delen koesteren papieren boek
Lees ook:Topredacteuren beoordelen manuscripten op TenPages.com
Lees ook:Murakami Festival uitverkocht
Lees ook:Uitgeverij Q breidt uit onder leiding van Wendy Wilbers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.