Uitgeverij Q breidt uit onder leiding van Wendy Wilbers

Wendy Wilbers, voorheen manager marketing & verkoop bij de uitgeverijen op Singel 262, waaronder Querido, is benoemd tot adjunct-uitgever van Q, het imprint met literaire thrillers en spannende romans van Querido. Onder haar leiding zal Q, dat in de afgelopen drie jaar in omzet bijna verdubbeld is, niet alleen nog verder groeien, maar zal de uitgeverij ook worden uitgebreid met een fondslijn voor young adults.

Uitgeverij Q werd in 2007 opgericht en is in korte tijd uitgegroeid tot een succesvolle uitgeverij van literaire thrillers van grote Scandinavische namen als Arnaldur Indridason en Unni Lindell, spannende romans van de succesvolle Spaanse auteur Elia Barcelo en veelgeprezen boeken van Nederlandse auteurs als Annet de Jong en Ellen den Hollander.

Uitgeverij Q viel vanaf de oprichting onder de verantwoordelijkheid van het team van Querido, met hulp van Alexander Schwarz als editor at large, maar nu zal Wendy Wilbers als adjunct-uitgever de leiding nemen en de supervisie krijgen over het fonds en de fondslijnen. Q zal zich verder specialiseren in het uitbrengen van Europese psychologische thrillers en spannende romans. Ook zal een begin gemaakt worden met het uitgeven van spannende young adult-romans en literaire fantasy, van fondsauteurs als Natalie Koch en Elia Barceló. Alexander Schwarz blijft werkzaam voor uitgeverij Q als editor at large.

In de eerste helft van 2011 verschijnen bij Q twee debuutthrillers, van Katja Schoondergang (copywriter) en Hans Pos (de producer van onder andere de films Kruimeltje en Sonny Boy). Daarnaast introduceert Q twee buitenlandse bestsellerauteurs in Nederland en Vlaanderen: de Zweedse Viveca Sten en de Duitse Nele Neuhaus. In april verschijnen de nieuwe thriller van Arnaldur Indridason (‘Doodskap’) en de literaire fantasy-roman ‘De verborgen universiteit’ van Natalie Koch.

Lees ook:Wendy van Wanten vertelt alles over haar carrière
Lees ook:Nicci French vervangt Kate Moss
Lees ook:NS Thriller Wissel groot succes
Lees ook:Nieuwe Young Adult topper van Lauren Kate
Lees ook:Literaire Thriller magazine nu met vele extra’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.