Voorleesmagazine Jip: voor (groot)ouders en kids

Het valt niet mee om uit het overweldigende aanbod kinderboeken de allerbeste voorleesboeken te kiezen. Binnenkort biedt het nieuwe onafhankelijke voorleesmagazine Jip uitkomst, een nieuw consumententijdschrift vol voorleesinspiratie voor (groot)ouders, leerkrachten en kinderen dat zes keer per jaar zal verschijnen. Het thema van het eerste nummer is ‘Helden’, vanwege de Kinderboekenweek die 5 oktober aanstaande van start gaat.

In elk nummer vindt de lezer minstens acht rijk geïllustreerde voorleesverhalen, kijkplaten en gedichten. De afgeronde verhalen worden door hoofdredacteur Bas Maliepaard (kinderboekenrecensent van dagblad Trouw) geselecteerd uit de beste klassieke en nieuwe voorleesboeken. Tijdens het maken van het eerste nummer bleek dat alle gerenommeerde kinderboekenuitgeverijen enthousiast zijn over het concept en graag meewerken.

Naast de voorleesverhalen bevat Jip ook bijzondere interviews met schrijvers over hun werk en met en met bekende mama’s als Yvon Jaspers over hun voorleeservaringen. In elk nummer gunt een illustrator de lezer een kijkje in zijn schetsboeken en vertelt een pedagoge welke rol boeken in de opvoeding kunnen spelen. Er staan knutselideeën in, pagina’s met boekentips, leuke hebbedingen en kortingsbonnen, achtergrondartikelen over voorlezen, nieuwtjes, uittips en lezersbrieven, een vaste strip van Floor de Goede (alias Flo) en een vaste column van Tjibbe Veldkamp (schrijver van het Kinderboekenweekgeschenk 2011). Kortom: Jip wordt een gids die in geen gezin met jonge kinderen mag ontbreken.

Eind september ligt het eerste nummer in de winkel. Volg tot die tijd Jip op twitter.

Lees ook:Win! @JipMagazine deelt 25 exemplaren uit @Boekenblog
Lees ook:Sociaal Lezen met Boeklezers.nl
Lees ook:Azra nieuw literair magazine voor lezers en schrijvers
Lees ook:Digitale boekenkast creëren op Chicklit.nl
Lees ook:Wim Koomen duikt in Intieme relaties

Eén reactie op “Voorleesmagazine Jip: voor (groot)ouders en kids

  1. Wilma

    Ben wel benieuwd .Ik ben al een tijdje uit de voorleesboeken en heb totaal geen idee wat er nu aan voorleesboeken in de winkels ligt .Maar met een kleinkind op komst moet ik me toch weer gaan orienteren ;-)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.