Azra nieuw literair magazine voor lezers en schrijvers

Uitgeverij Parelz heeft het eerste nummer van Azra Magazine gelanceerd. Azra Magazine is een nieuw literair magazine. Een plek waar lezers en schrijvers elkaar ontmoeten.

Iedere editie van Azra krijgt een ander thema. In lijn met dat thema zal iedere editie gevuld zijn met literaire verhalen, artikelen, columns en het dagboek van een schrijver. Lezers kunnen de verhalen bespreken met de respectievelijke auteurs in de bijbehorende online leesclub op www.azra-magazine.nl/leesclub.

Azra Magazine wil de drempel verlagen om korte verhalen te lezen. Azra werd geboren vanuit het idee dat er ook een abonnement op korte verhalen mogelijk moest zijn. Vandaaruit groeide het idee verder naar een volwaardig literair tijdschrift dat lezers en schrijvers dichter bij elkaar moet brengen. Het blad zal de focus blijven houden op korte verhalen, juist vanwege de unieke mogelijkheid die deze literatuurvorm biedt om kennis te maken met het werk van bekende zowel als minder bekende schrijvers van kwaliteitswerk. Hoofdredacteur van dit nieuwe magazine is Carien Touwen.

De naam Azra is niet toevallig gekozen, het heeft een historische betekenis. Azra is de bekendste zwarte parel ter wereld. Deze parel is ingelegd in de Russische kroonjuwelen. Een passende naam voor een gloednieuw magazine vol literaire juweeltjes.

Azra nummer 1
Het thema van het eerste nummer is: De schrijver schrijft geschiedenis. Dit thema is gekozen met een knipoog naar de geschiedenis die Uitgeverij Parelz met de geboorte van dit nieuwe literaire blad schrijft. Het nummer bevat:

§ Verhalen van Lucas Zandberg, Thirza Meta, Jan J.B. Kuipers en Helena Rentmeester.
§ Artikel: Schrijft een schrijver voor de lezer?
§ Artikel: Geschiedverschrijving
§ Column van vaste columniste Marelle Boersma
§ Dagboek van een schrijver: Lucas Zandberg
§ LitTwitts: de opvallendste literaire tweets in de afgelopen periode
§ Meer dan 100 pagina’s lezen in boekvorm

Azra Magazine zal tweemaandelijks verschijnen. Losse nummers (9,95 Euro) en jaarabonnementen (50 Euro voor 6 nummers) Het eerste nummer heeft een kennismakingsprijs van 6,50 Euro.

www.azra-magazine.nl

Lees ook:BEM! en A.W. Bruna Lev. organiseren schrijfwedstrijd
Lees ook:Literair tijdschrift Raster stopt
Lees ook:Verfilmd: Hoe overleef ik… Mezelf! – Francine Oomen
Lees ook:NBD Biblion stopt met de uitgave van Leesgoed
Lees ook:Voorleesmagazine Jip: voor (groot)ouders en kids

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.