Mailen met Maniva

Twee onbekende schrijfster die samen een boek schrijven. Op zich is dat niet vreemd, maar de samenwerking tussen Eva Krap en Marianne van Buitenen is wel heel bijzonder. Het duo, dat onder de naam Maniva het boek ‘Hoezo… jaloers’ schreef, vertelt er meer over.

“We hebben elkaar vorig jaar op Hyves gevonden. Onze eerste samenwerking ontstond tijdens het Hyves-boeken Tourtje. Marianne van Buitenen had het idee om samen met twee collega-auteurs een wedstrijd op Hyves te organiseren waarbij drie winnaars één boek (naar keuze) konden winnen. Ik was één van de deelnemende auteurs. Onze samenwerking verliep zo soepel, dat wij besloten in de toekomst nog een keer samen te werken. Wat wij dan precies wilden gaan doen wisten we op dat moment nog niet.”

Hoe is ‘Hoezo…jaloers?’ ontstaan?
“Het duurde niet lang tot er een nieuw idee bij ons opborrelde: ‘We gaan als schrijversduo, onder de naam ‘Maniva’, samen een boek schrijven!’ Ondanks het enorme leeftijdsverschil (wij schelen maar liefst 31 jaar) besloten we de handen ineen te slaan. Al snel wisten wij dat het genre chicklit ons beiden goed lag, daar kozen we dan ook voor. Wij schreven twee verschillende verhalen, met één gezamenlijk thema: Jaloezie. Onze verhalen, met als belangrijkste ingrediënten liefde, vriendschap én humor, bezorgen de lezers menig vrolijk moment. Dat merken we aan de reacties van lezers.”

Hoe verliep het samen schrijven?
“Wij schreven afzonderlijk van elkaar een eigen verhaal. We hebben elkaar de hoofdstukken via e-mail toegezonden, commentaar op elkaars verhalen geleverd, geschrapt en herschreven en werden steeds enthousiaster. Het schrijven verliep dan ook vlekkeloos. Als wij commentaar hadden, werd dat door de ander snel opgepikt en juist door de adviezen haalden wij de nodige creatieve ideeën bij elkaar naar boven.”

Hebben jullie elkaar inmiddels al ontmoet en hoe ging dat?
“Op zaterdag 11 juli 2009, zijn wij geïnterviewd door het blad Libelle, voor de rubriek ‘VrouwenPower’.
Het werd voor ons tegelijk de éérste keer dat wij elkaar zouden ontmoeten. Het bleek al direct dat wij het ook in levende lijve bijzonder goed met elkaar konden vinden.”

Verder nog plannen?
“We borrelen over van de ingevingen, het is dus héél goed mogelijk dat we nog meer gaan schrijven samen. Tamelijk waarschijnlijk zelfs… denk ik!”

Lees ook:Mailen met Kortsmit & Lotz
Lees ook:Lezer direct betrekken bij verhalen van topsporters
Lees ook:Mailen met… Marianne en Theo Hoogstraaten + WIN!
Lees ook:Mailen met Koen van Wichelen over zijn verhalenbundel
Lees ook:Mailen met Anouk Kemper

6 reacties op “Mailen met Maniva

  1. Petra

    Leuk concept, maar de cover schrikt me echt af. Die handen… zo naargeestig. In combinatie met het lettertype geeft het me de kriebels.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Patricia de Ryck

    Ieder z’n smaak ;)

      /   Beantwoorden  / 
  3. silvia

    Ik vind de cover echt goed passen bij de verhalen.Ik heb de verhalen in 1 ruk uitgelezen en ik wacht op t volgende boek.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Vera

    Wat een geweldig boek en ik heb geen problemen met de cover. Ik vind hem wel mooi en passend eigenlijk.

    Go zo door!

      /   Beantwoorden  / 
  5. Marije

    Heel goed boek,en leuk beschreven.Ga zo door!!!!!!! :D

      /   Beantwoorden  / 
  6. Patricia

    Ik vind de cover er echt heel mooi uit zien. Vind het ook heel goed passen bij de titel.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.