Lezer direct betrekken bij verhalen van topsporters

Sport&zo van WPG Uitgevers en Stichting CrowdSport gaan per 1 februari een strategische samenwerking met elkaar aan. Sport&zo is een community over sportboeken waar bezoekers recensies van sportboeken kunnen lezen én schrijven. CrowdSport is het eerste crowdfundingplatform van Nederland op sportgebied en brengt topatleten, fans en bedrijven bij elkaar. Het verhaal dat de atleten vertellen speelt hierbij een belangrijke rol.

Redacteur Coen Borgman van Sport&zo: “Deze samenwerking past perfect bij onze doelstelling: de lezer direct betrekken bij sportverhalen. Als fan van een topatleet volgt de lezer zijn verhaal via het crossmediaplatform van CrowdSport van ‘zero to hero’.”

De samenwerking houdt onder meer in dat Sport&zo een deel van de opbrengst van de boekverkoop ter beschikking stelt aan topsporters in spe en ze daarmee ondersteunt bij het verwezenlijken van hun dromen. Bart de Haan, co-founder CrowdSport: “Op dit moment zijn bij ons acht talentvolle sporters aangesloten. Onder andere kanovaarder Niels Krouwel, wiens doel het is om deel te nemen aan de Olympische Spelen in 2016. Maar ook helpen wij samen met fans en investeerders bijvoorbeeld badmintonsters Samantha Barning en Iris Tabeling om zich te kwalificeren voor het EK en WK.”

Daarnaast zetten de twee platforms in op allerlei andere vormen van kruisbestuiving. De Haan: “Sport&zo maakt gebruik van bijzondere ambassadeurs, zoals Raemon Sluiter, Tim van der Veer, Herman Chevrolet en Mik Schots. Ook zij zouden onze sporters kunnen helpen. Op haar beurt kan Sport&zo gebruikmaken van ons netwerk en partners.” Borgman: “De mogelijkheden zijn legio. Beide partijen geloven in een winnende samenwerking waar niet alleen wij, maar ook de sporters profijt van hebben.”

Lees ook:Shortlist wordt vandaag bekend gemaakt in NOS Langs de Lijn
Lees ook:Dagboek van een sportgek: volle sportzomer Mart Smeets
Lees ook:De beste Nederlandse en Vlaamse sportverhalen
Lees ook:Zouden de spelers van Ajax en FC Twente spiritueel zijn?
Lees ook:Boekje met sporthelden bij bibliotheek #kinderboekenweek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.