Mailen met… Marianne en Theo Hoogstraaten + WIN!

Het nieuwste boek van Marianne en Theo Hoogstraaten verschijnt vandaag. Daarom hebben we de auteurs aan de tand gevoeld in de rubriek Mailen met… over ‘Kinderspel’. Daarnaast mogen we ook vijf digitale exemplaren verloten onder de lezers die een vraag hebben voor dit schrijversechtpaar. Dat het boek het winnen meer dan waar is, blijkt wel als de schrijvers vertellen wat we van het verhaal kunnen verwachten…

“De lezers kunnen een razend spannend, actueel, bijzonder realistisch en af en toe ‘shocking’ verhaal verwachten met vertelperspectief vanuit de twee hoofdpersonen.”

Hoe zijn jullie op het idee gekomen?
“Na de aanslag in Oslo en de schietpartij op Utoya in Noorwegen, vroegen wij ons af of een dergelijke aanslag ook in Nederland zou kunnen plaatsvinden. Niet uitgesloten, leek ons. Een periode van research, waarin we ons probeerden te verplaatsen in een man met identieke ideeën als Breivik, volgde. Onder andere in dagblad Trouw werden delen uit het manifest van Anders Breivik gepubliceerd, met commentaar van een onderzoeksjournalist. Zulke publicaties hielpen om onze “Breivik” vorm te geven. Daarnaast deden we research om onze hoofdpersoon, een vrouwelijke tandarts, goed neer te kunnen zetten. ‘Kinderspel’ is het verhaal van een tandarts, die nog maar net haar scheiding heeft verwerkt en te snel valt voor een foute man. Zij en haar vijfjarige dochtertje worden daardoor de spil in een gruwelijk spel.”

Gebrek aan concentratie en/of discipline zijn bekende problemen voor schrijvens. Hebben jullie daar ook last van?
“Wij hebben geen problemen met concentratie (we werken afzonderlijk van elkaar) en al helemaal niet met discipline. We beginnen na de koffie, na afspraken te hebben gemaakt wie wat gaat doen. We werken tot aan de lunch en na het uitlaten van de hond gaan we verder tot een uur of vier, half vijf. Soms is het onmogelijk om te stoppen, omdat de inspiratie zo groot is dat we wel door moeten gaan. Vaak zelfs ’s avonds en in de weekend. Als het moet ook tijdens feestdagen. Gewoon doorgaan tot af is wat af moet zijn.”

Al bezig met het volgende boek?
“We hebben al plannen voor een volgend boek en zijn ons al een beetje aan het ‘inlezen’, omdat ook dat boek nogal wat research vraagt. Voorlopig hebben we gepland om in november te beginnen met schrijven. We hebben net vorige week het manuscript van onze 26ste jeugdroman opgestuurd naar de uitgever (verschijnt voorjaar 2013) en willen voorlopig even vrij nemen en op vakantie gaan.”

Welk boek las u als laatste?
“Net gelezen als e-book: De glasblazer, geschreven door Marina Fiorato, een roman die in Venetie speelt. Historie en heden zijn erin op een bijzondere manier verweven. Bijzonder aan te bevelen! Datzelfde geldt voor het hiervoor gelezen De vriend van Charles den Tex.”

Wil je dit boek winnen? Laat ons dan weten welke vraag je aan Marianne en Theo Hoogstraaten wil stellen. De vijf beste vragen worden beloond met een boek. En natuurlijk zullen de schrijvers deze ook beantwoorden in een speciale Mailen met…

Bestel direct bij Bruna

Lees ook:Ben jij ook bang voor de tandarts?
Lees ook:Mailen met… Britta Bolt over Heldhaftig
Lees ook:Anders Behring Breivik schrijft boek; nu documentaire RTL4
Lees ook:Mailen met… Rob Essen over Alles komt goed
Lees ook:Mailen met… Bert den Boer over Echt contact

6 reacties op “Mailen met… Marianne en Theo Hoogstraaten + WIN!

 1. Elly van der Meer

  Marian en Theo, hallo waarom gebruiken jullie het ISBN nr om het boek Kinderspel te beschrijven. dat is mijn vraag.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Patricia de Ryck

   Goed gezien @Elly – dit was een foutje van de redactie. Nu aangepast ;)

     /   Beantwoorden  / 
 2. Patricia de Ryck

  Stel hier je vraag aan de schrijvers en win ‘Kinderspel’.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Gé Geurtsen

  Hoe besluit je nou bij samen schrijven hoe het uiteindelijk in het boek komt te staan?

    /   Beantwoorden  / 
 4. Geertje Kootstra

  In jullie verhaal komt ook een kindje voor. Zelf raakt het mij erg wanneer kinderen bij dramatische situaties betrokken zijn. Dat geeft me dan een triest gevoel.
  Hebben jullie dat ook en hoe is het in dit verhaal? Geeft het een triest gevoel of ligt de nadruk toch meer op spanning?

    /   Beantwoorden  / 
 5. Elly van der Meer

  Schrijven jullie altijd als duo of is er ook werk van een soloschrijver?
  Duoschrijvers doen het goed. Denk maar aan Nicvi French, Escober, P.J.Tracy.
  Blijven jullie altijd samen schrijven?
  Groet Elly

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.