Mailen met Kortsmit & Lotz

‘Zusters in het kwaad’ kun je nu op deze site winnen. Zoals aangekondigd zou er ook nog een interview met het schrijversduo Kortsmit & Lotz volgen. Vandaag mailen we dan ook met het duo. Op wie zouden zij eigenlijk nog wel eens wraak willen nemen?

“We zijn niet zo wraakzuchtig. Dat laten we liever over aan de hoofdpersonen in ons boek. Daar zijn we lekker schrijver voor.”

Hoe verliep het schrijfproces, want dat lijkt me samen wel eens lastig?
“Tijdens het schrijven sneuvelt er inderdaad veel. Niet alleen woorden worden geschrapt, hele scènes gaan eraan. We moeten het allebei eens zijn: we hebben allebei vetorecht. In het begin was het soms best moeilijk om samen de juiste toon te vinden voor het boek. Gelukkig zijn we heel kritisch op elkaar, zonder dat we ruzie krijgen. Als we een woordenwisseling hebben, gaat het om details, kleine dingen, maar meestal zijn we het met elkaar eens. Heel saai, maar het is niet anders.”

Hoe zijn jullie op het idee van ‘Zusters in het kwaad’ gekomen en waarom samen schrijven?
“Tja, hoe ontstaat een idee, dat is er opeens. Het zit in je hoofd, en goede ideeen blijven vervolgens hardnekkig in je hoofd zitten. En dan komen er vanzelf scenes in je hoofd tot leven. De personages worden mensen. We wilden beiden iets schrijven dat we ook zelf zouden willen lezen, en dat een groot publiek zou aanspreken. Dat we het samen zouden schrijven was alleen maar logisch. Het is een gezamenlijk idee en we schrijven al ruim vijf jaar samen toneel.”

En dan steekt het manuscript met kop en schouders boven de andere boeken van aspirant schrijvers uit. Hoe is dat?
“Fantastisch! Hadden we niet verwacht, natuurlijk. Je stuurt je manuscript op en vervolgens word je zelfs door twee uitgevers die interesse hebben gebeld!”

Kunnen jullie nog iets meer over het boek vertellen, want onze lezers kunnen het ook winnen.
“Het is een boek wat heerlijk wegleest. Het gaat over Marian. Ze is net verhuist van Brabant naar een dorp bij Amsterdam. Ze worstelt met een ingrijpende verbouwing en ziet lijdzaam toe hoe de spanningen in haar huwelijk steeds hoger oplopen. Bovendien stuit ze regelmatig op vreemde taferelen in het dorp: een voor een worden de herrieschoppers aangepakt. Niemand weet door wie en waarom. Bij toeval betrapt Marian de geheimzinnige wrekers, een groep vrouwen die zich door niets of niemand op de kop laten zitten, en al snel sluit ze zich bij hen aan. De vijf vriendinnen genieten volop van hun macht en hun wraakacties worden steeds gecompliceeerder en ingrijpender. Tot ze op een dag te ver gaan. Het is niet alleen een boek over wraak, maar ook over vriendschap en het verleggen van grenzen.”

Lees ook:Mailen met Maniva
Lees ook:Mailen met Petra Kruijt
Lees ook:Mailen met… Jeanine Laudy
Lees ook:Mailen met Anouk Kemper
Lees ook:Mailen met… Renee van Amstel over De Overgave van Floor (+ Win!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.