Simon Vinkenoog naar laatste rustplaats

Familie, vrienden en bewonderaars nemen zaterdag afscheid van Simon Vinkenoog. De dichter overleed zondag op 80-jarige leeftijd. Tussen negen en twaalf uur ‘s ochtends staat zijn open kist op begraafplaats St. Barbara in Amsterdam-West. Voorafgaand dragen tuinders van het volkstuinenpark Buitenzorg in Amsterdam-Noord hem nog een keer langs zijn geliefde tuinhuis Eden.

Zijn drie zonen en drie goede vrienden dragen de flamboyante dichter rond het middaguur naar zijn laatste rustplaats. Tijdens de begrafenis zullen bevriende muzikanten optreden. Sprekers zijn er niet, aangezien Vinkenoog volgens zijn familie zelf de beste spreker was. Na afloop van de begrafenis wordt een vreugdevuur gemaakt in kunstenaarsdorp Ruigoord.De dichter heeft ooit aangegeven dat hij op deze plek na zijn dood het liefste op de brandstapel van de wereld wilde verdwijnen.

De uitvaart trekt naar verwachting veel mensen, liet Vinkenoog’s weduwe Edith Ringnalda weten. Iedereen is welkom om afscheid te komen nemen. Vinkenoog is het meest bekend als dichter en prozaschrijver. Zijn eerste dichtbundel Wondkoorts verscheen in 1950. Sindsdien schreef hij meer dan dertig boeken.

(Bron: ANP)

Lees ook:Vinkenoog nog een keer naar zijn volkstuin
Lees ook:Simon Vinkenoog begraven met joints en aanstekers
Lees ook:Dichter Simon Vinkenoog (80) overleden
Lees ook:Trouwplanner voor huwelijk, uitvaartplanner voor afscheid
Lees ook:Simon Vinkenoog is stervende

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.