Simon Vinkenoog is stervende

Schrijver Simon Vinkenoog is stervende. Volgens zijn echtgenote, Edith Ringnalda, hebben artsen dit aan de familie laten weten. Vinkenoog ligt in het VU ziekenhuis in Amsterdam, nadat hij vrijdagavond een hersenbloeding kreeg.

Volgens de artsen zit er zo ontzettend veel bloed in zijn hersenen dat alle functies, behalve de hartslag en ademhaling, zijn uitgevallen, zo zei Ringnalda zaterdag tegen het ANP. Volgens Ringnalda ligt Vinkenoog in coma. Inmiddels hebben artsen kunstmatige ademhaling stopgezet. Volgens Ringnalda kan het ”een uur duren of twee, of nog twee dagen, maar levend wordt hij niet meer”.

Een begraafplaats hebben Vinkenoog en Ringnalda al uitgezocht. ”Hij wordt begraven op St. Barbara in Amsterdam. ”Omdat Simon daar vijf keer dichter van dienst was bij de begrafenis van een onbekende. Dat gebeurde daar zo mooi, zo liefdevol”,’ aldus Ringnalda. Vinkenoog is geboren op 18 juli 1928 in Amsterdam ”Hij zou volgende week 81 worden, hij was nog zo lief en levenslustig, maar het is ons niet gegeven”, aldus Ringnalda. Bij Vinkenoog werd onlangs een been geamputeerd.

Vinkenoog is het meest bekend als dichter en prozaschrijver. Zijn eerste dichtbundel Wondkoorts verscheen in 1950. Sindsdien schreef hij meer dan dertig titels. In 2008 schreef Vinkenoog nog een eerbetoon aan de stad Amsterdam: Amdam/madmaster. Ook staat Vinkenoog bekend als ‘wietambassadeur’. Hij is regelmatig in de media verschenen met een joint in zijn handen.

(Bron: ANP)

Lees ook:Dichter Simon Vinkenoog (80) overleden
Lees ook:Simon Vinkenoog naar laatste rustplaats
Lees ook:Vinkenoog nog een keer naar zijn volkstuin
Lees ook:Simon Vinkenoog begraven met joints en aanstekers
Lees ook:Nieuwe editie Vinkenoogs Goede raad is vuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.