Dichter Simon Vinkenoog (80) overleden

Schrijver Simon Vinkenoog is zondagochtend op 80-jarige leeftijd in zijn woonplaats Amsterdam overleden. Dat heeft zijn echtgenote, Edith Ringnalda, gemeld. Vinkenoog overleed om 01.40 uur in het het VU Ziekenhuis in Amsterdam, waar hij vrijdagavond was opgenomen na een hersenbloeding. Hierna raakte hij in coma.

Bij het afscheid waren familie en vrienden aanwezig. ”Simon heeft een goed uiteinde beleefd”, aldus Ringnalda. De begrafenis van Vinkenoog heeft komende zaterdag plaats op begraafplaats St. Barbara in Amsterdam. Het publiek krijgt zaterdagmorgen de kans om afscheid te nemen.

Vinkenoog zei ooit dat hij ”ontzettend nieuwsgierig was naar de dood”. ”Daarin worden alle sprookjes waar en na de dood zul je alles weten. Maar ik denk dat ik na de dood in de buurt van de aarde blijf hangen, want ik vind het enorm interessant hier, aldus de auteur in een interview in 1975. Op zijn 80e verjaardag liet hij nog los dat hij nog heel lang wilde blijven schrijven.

(Bron: ANP)

Lees ook:Simon Vinkenoog is stervende
Lees ook:Simon Vinkenoog naar laatste rustplaats
Lees ook:Vinkenoog nog een keer naar zijn volkstuin
Lees ook:Simon Vinkenoog begraven met joints en aanstekers
Lees ook:Nieuwe editie Vinkenoogs Goede raad is vuur

2 reacties op “Dichter Simon Vinkenoog (80) overleden

  1. Natasja Storm

    Hoi Patricia, je schrijft dat hij overleedt in zijn woonplaats en ook in het ziekenhuis. Waar is hij nu precies overleden?
    Groetjes, Natasja

      /   Beantwoorden  / 
  2. Patricia de Ryck

    In het ziekenhuis in zijn woonplaats Amsterdam.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.