Mailen met… Jen Minkman over Back to school

Jen Minkman heeft recent het boek ‘Back to School!’ geschreven. Boekenblog voelt haar in de rubriek Mailen met… aan de tand.

‘Back to School!’ is het eerste boek dat van mij verschijnt. Eigenlijk was het idee vrij snel geboren: ik wilde een spannend en romantisch verhaal met humor schrijven dat zich zou afspelen op een middelbare school, maar dan vanuit het oogpunt van een lerares. Zelf geef ik ook les op een middelbare school, dus erg veel onderzoek hoefde ik in dit geval niet te doen!

Wat kunnen de lezers verwachten?
Ze kunnen een vlot lezend verhaal verwachten dat spanning, speurwerk en romantiek combineert. Het is zo’n 200 pagina’s dik, maar – zo heb ik me laten vertellen – je leest het in een ruk uit. Het is een verhaal voor vrouwen van alle leeftijden – en misschien ook wel voor mannen die echt van romantiek houden?. Ook bij tienerlezers valt het in de smaak.

Nog schrijftips voor beginnende auteurs?
Als je eenmaal een goed idee in je hoofd hebt, moet je er ook echt induiken. Dus: alle ideetjes die je gedurende de dag krijgt, misschien wel tijdens je drukke baan, meteen opschrijven en dan later verder gaan uitpluizen. Mocht je een thriller willen schrijven over een moord in een klein dorpje in Noorwegen, ga dan op zoek naar echte informatie over dorpen in Noorwegen. Leer Noors. Kijk naar Noorse films. Lees dingen over moord-onderzoeken. Kortom, dompel jezelf onder in de soort wereld die je wilt creëren. Dan kan niets of niemand je meer afleiden. Zo doe ik het ook; ik ben een soort ‘method writer’ zoals er ook ‘method actors’ zijn.

Wat ga je nog meer doen?
Ik heb al twee andere boeken geschreven – in het paranormal romance genre, en daarin ben ik de eerste gepubliceerde auteur in Nederland – die volgend jaar bij uitgeverij Ellessy uitkomen. Ik droom ervan om in dat genre – mijn uitgever heeft het ‘mystieke liefdesroman’ gedoopt – te blijven schrijven en iets bij te dragen aan de Nederlandstalige boekenmarkt dat er nog niet is. Wie weet volgen er dan nog meer schrijvers die wel in dit genre willen schrijven, maar er nooit de kans voor hebben gekregen.

Welk boek ligt er momenteel op uw nachtkastje?
Er ligt altijd wel een boek op mijn nachtkastje. Het laatste boek dat ik net uit heb, was ‘PopCo’ van Scarlett Thomas. Een heel boeiend boek over de wereld van de marketing in de speelgoedindustrie, verwerkt in een roman die over van alles gaat: codetaal, wiskunde, veganisme, opgroeien als jong meisje zonder ouders… Ik zou het zeker aanraden aan lezers die een brede interesse hebben.

[isbn]9789086601998[/isbn]

Lees ook:Mailen met… Saskia Profijt over ‘Zwijgplicht’
Lees ook:Mailen met… Renée van Marissing over Strak blauw
Lees ook:Mailen met… Mark Verver over Snoep
Lees ook:Mailen met… Marieke van der Pol over Voetlicht
Lees ook:Mailen met… Marion Bloem over Een meisje van honderd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.