Mailen met… Mark Verver over Snoep

Het boek ‘Snoep’ van Mark Verver ligt inmiddels al een tijdje in de winkel. Heb je ‘m nog niet gelezen, dan vertelt de auteur in deze editie van ‘Mailen met…’ waarom je hem moet lezen.

“Een van de mooiste dingen van het schrijverschap is dat je onheil en ellende te gelde kunt maken. De onlangs verschenen roman ‘Snoep’ gaat over liefdesverdriet. Veel research heb ik niet hoeven doen, aangezien ik in de periode waarin het boek tot stand kwam zelf een gebroken hart had. Met de liefde is het nooit meer goed gekomen, maar ik heb nu wel een boek dat me dierbaar is. En een kat voor de eenzame nachten.”

Wat kunnen de lezers verwachten als ze uw boek aanschaffen?
“Meerdere zaken. Ten eerste dat ik van ze hou, ten tweede dat ze hun geld kwijt zijn, ten derde dat ze er een goed boek voor terugkrijgen. Het is een donker verhaal en toch ook grappig. Zoals het leven zelf, zou ik haast zeggen. Je weet vaak niet of je er nou om moet lachen of huilen. Allebei tegelijk is doorgaans moeilijk.”

Heb je tips voor mensen die ook een boek willen schrijven?
“Tegen mensen die ‘er steeds niet aan toekomen’ kan ik alleen maar zeggen: blijkbaar wil je niet graag genoeg. Blijkbaar vind je het toch leuker om op de bank tv te kijken, op Facebook te zien wat iedereen gegeten heeft, of met vrienden in de kroeg te zitten. Als je een boek wilt maken, zul je op dergelijke bezigheden moeten bezuinigen. Wat mij persoonlijk helpt: ’s nachts werken, dan is er minder afleiding. Verder is het volgens mij een kwestie van zo graag willen dat je het gevoel hebt dat het moet.”

Snoep’ is al een tijdje uit; wat komt er nu aan?
“Het kan best even duren voor er weer een nieuwe roman verschijnt: ik ben tamelijk lui en verdien te weinig met het schrijven om ervan te kunnen leven, dus er moet ook nog arbeid worden verricht die wel wat oplevert. Voor volgend jaar staat er een gedichtenbundel gepland, verder beraad ik mij op nieuwe stappen. Dromen doe ik niet al te veel, maar ik zou het leuk vinden als de kat nog een tijdje meeging. Een keer de Staatsloterij winnen lijkt me ook plezierig.”

Welk boek ligt er momenteel op uw nachtkastje?
“Op mijn nachtkastje ligt altijd een hele stapel boeken, dat geeft een gevoel van rijkdom en luxe. Zelfs al kijk ik er alleen maar naar of blader ik er wat in, ik omring mij graag met boeken. Wie me ooit betrapt met een e-reader mag me doodschieten. Ik lees veel non-fictie – op dit moment ‘Leningrad‘ van Anna Reid – en poëzie. Dat zouden meer mensen moeten doen. Verder natuurlijk Hubert Selby lezen. Omdat het een heel goede stilist is die ook nog eens iets te melden heeft.”

Neem ook eens een kijkje op: www.markverver.nl.

[isbn]9789460680663[/isbn]

Lees ook:Mailen met… Jan Wolter Bijleveld over Loswerken
Lees ook:Mailen met… Saskia Profijt over ‘Zwijgplicht’
Lees ook:Boekengilde: boeken schrijven, maken én drukken
Lees ook:Mailen met… Catharina de Haas over Vriendschap
Lees ook:Mailen met… Gerad Janssen over Papadag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.