Mailen met… Gerad Janssen over Papadag

Het vaderschap combineren met een zware baan is best lastig. Er is altijd wat: een ziek kind, een vergadering die uitloopt, een onvoorziene file. De stress kan hoog oplopen. Daarom is er nu ‘Papadag’, het boek van Gerard Janssen. Hij vertelt er in deze mailen met-editie meer over.

“Ik probeer zelf al jaren het schrijven van boeken en artikelen te combineren met de zorg voor kinderen. Ik wil het allebei goed doen en dat is niet altijd makkelijk. Vandaar dat ik geïnteresseerd ben geraakt in dingen als hoe je het beste om kunt gaan met je tijd, hoe je moeders tevreden houdt, hoe erg het is als je je kinderen voor de tv zet, om zelf nog even wat af te maken etc.”

Wat kunnen de lezers verwachten als ze uw boek aanschaffen?
“Een boekje waar ze om moeten grinniken, maar die ze ook aan het denken zet over kleine alledaagse dingen die met het leven met werk, vrouw en kinderen te maken hebben.”

Heeft u tips voor lezers die ook een boek willen schrijven?
“De tip is om het gewoon te doen, ook als je je niet kunt concentreren, geen tijd hebt etc. Ik kan me heel vaak niet concentreren, word heel veel afgeleid, het gaat nooit zoals ik graag zo willen, maar er is iedere dag wel tijd om weer een beetje verder te komen. En als het dan echt leuk wordt, dan kun je ineens op de gekste momenten werken.  En als je echt heel veel afgeleid wordt, dan ga je daar gewoon over schrijven, zoals ik gedaan heb met ‘Papadag’. En geen dingen denken als: ‘Ik heb zo weinig tijd, het heeft nu ook geen zin om eraan te beginnen.’ Al dat innerlijke geklets tegen jezelf, daar moet je gewoon mee stoppen. Je kunt ieder moment beginnen met het beter te doen. ”

Wat kunnen we de aankomende tijd nog meer van u verwachten?
“Ik ben bezig met een groot spannend verhaal en hoop dat dat heel goed wordt, en ik zou ook nog eens een heel mooi groot boek maken met een enorm gat erin, over de filosofie van gaten.”

Wat leest u op dit moment?
“Ik durf het bijna niet te zeggen, maar het boek waarin ik nu het meeste lees is: ‘Introduction To Elementary Particles‘ van David Griffith. Ik heb natuurkunde gestudeerd en heb nu eigenlijk als hobby ‘theoretische natuurkunde’. Een schrijver die ik heel erg bewonder is George Orwell, en dan met name zijn non-fictie dingen, zoals ‘Why I write’ en ‘Such were the Joys’. Dat laatste werk zou iedereen die zoons heeft, of met jongens werkt moeten lezen, denk ik. En wat schrijfstijl betreft bewonder ik Vladimir Nabokov en Gerard Reve. Haruki Murakami vind ik ook leuk. En het is misschien een beetje en cliché, maar ‘Catcher in the Rye’ vind ik ook nog steeds fantastisch.”

[isbn]9789079961252[/isbn]

Lees ook:Mailen met… Renee van Amstel over De Overgave van Floor (+ Win!)
Lees ook:Mailen met Esther Jacobs (+Win!)
Lees ook:Mailen met… Bert den Boer over Echt contact
Lees ook:Mailen met… Jenny Downham over Voor ik doodga
Lees ook:Mailen met Marion Pauw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.