Mailen met… Tijn Touber over Het Geheim van Genialiteit

Tijn Touber is geen vreemde meer voor Boekenblog. Verschillende boeken van zijn hand zijn hier al besproken. Nu interviewen we de schrijver in de rubriek ‘Mailen met…’ over zijn nieuwste boek ‘Het Geheim van Genialiteit’.

“‘Het geheim van genialiteit‘ ontstond vanuit de gedachte dat het enige antwoord op de crisis is dat we op een nieuwe manier gaan denken en handelen – los van bestaande paradigma’s en systemen die nu vastlopen. Door de geschiedenis heen zijn er altijd mensen geweest die verder konden kijken dan het heersende paradigma. Ze zagen een nieuwe dageraad, een grotere horizon, nieuwe mogelijkheden. Dit boek is een ode aan deze genieën en een aansporing om je eigen genialiteit aan te zetten.”


Wat kunnen de lezers verwachten?
“Een boek vol inspiratie. Er komen veel genieën aan het woord en alles wordt terugvertaald naar praktische realiteit. Je leert de drie eigenschappen die iemand tot een genie maken, zodat je je eigen leven briljant, bevlogen en creatief kunt maken.”



Hoe gaat u te werk?
“Ik heb er geen moeite mee om me te concentreren, omdat ik intens geniet van wat ik schrijf. Ik laat me tijdens het schrijven ook verrassen. Een boek schrijft voor een deel zichzelf. Het is een magisch proces. Ik beschrijf het proces van magische / moeiteloze creatie ook in ‘Het Geheim van Genialiteit’.”

Wat komt er nog meer van u aan?
“Ik ga een roman schrijven. Ik geef Silent Concerts en we gaan die muziek opnemen. Stadsverlichting (mijn vorige boek) heeft geleid tot een bloeiend netwerk van meer dan 500 huiskamers wereldwijd waar wordt gemediteerd: www.stadsverlichting.nu.”


Welk boek ligt er op uw nachtkastje?
“‘Atlas Shrugged‘ van Ayn Rand; Joseph Campbell: ‘The Hero with a Thousand Faces‘; De Mythe van Parsifal.”

[isbn]9789400501584[/isbn]

Lees ook:Tijn Touber verklapt geheim van genialiteit
Lees ook:Win ‘Stadsverlichting’ van Kris en Tijn Touber
Lees ook:Deepak Chopra schrijft beste spirituele boek van 2012
Lees ook:’Automatische piloot’ funest voor veranderprocessen
Lees ook:Websites maken met WordPress eenvoudig met basisgids

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.