’Automatische piloot’ funest voor veranderprocessen

Organisaties hebben voortdurend te maken met veranderingen. Maar in hoeverre houden organisaties eigenlijk rekening met het proces dat de betrokken medewerkers zelf doorlopen? Reinier Mak, Senior consultant bij Pentascope, verbaasde zich hierover en ging op onderzoek uit…

“In veel methodieken en modellen gaat veranderen over anderen en hoe je hun weerstand kunt wegnemen. Het is echter belangrijk om in de eerste plaats jezelf centraal te stellen: hoe kun je door je eigen denken en handelen midden in de verandering gaan staan? Dan ontstaat beweging. Dat geldt voor alle niveaus, niet alleen voor de manager.”

In zijn nieuwe boek ‘Het veranderkompas’ brengt hij een navigatie-instrument voor verandermanagement. Het is bedoeld om mensen die bij veranderingen betrokken zijn aan het denken te zetten, nieuwe inzichten te geven en te laten afvragen waarom ze de dingen doen die ze altijd doen. Bovendien geeft het boek een aantal praktische handvatten om zelf te veranderen en daarmee in het proces voorop te lopen.

[isbn]9789052618524[/isbn]

Lees ook:75 Tools for Creative Thinking
Lees ook:Brabants dialect zoekt nieuwe vorm door botsing met standaard Nederlands
Lees ook:Baanbrekend werk over creativiteit van Ken Robinson
Lees ook:Manager ontmoet monnik: Jochen Zeitz vs Anselm Grün
Lees ook:Wie krijgt de gouden armband van moeder?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.