Mailen met Judith Webber over Kies en ze kiezen jou

Judith Webber heeft recent ‘Kies en ze kiezen jou’ geschreven. Aan Boekenblog vertelt ze in de rubriek ‘Mailen met…’ onder andere hoe ze op het idee gekomen is.

“Ik heb mezelf sinds ik ondernemer opnieuw uitgevonden, heb kanten van mezelf ontdekt die ik niet kende. Door dichter bij mezelf te komen, nam ik meer keuzes op gevoel, pure keuzes dus. Na zo’n keuze ging ik voor mezelf na hoe het zat -ik wilde mezelf graag begrijpen- aan de hand van drie simpele vragen. Die drie vragen helpen je pure keuzes te maken én jezelf achteraf te begrijpen (en dus ook je keuze uit te leggen). Doordat ik zelf het effect heb ervaren, dacht ik ‘dit moet ik delen, dit is zo waardevol’. We leven tenslotte in een tijd waarin er meer en meer informatie op ons af komt en we meer en meer mogelijkheden hebben. Dit betekent dat we ook steeds meer keuzes te maken hebben. Als ik met het delen van deze verdiepende vragen hier een steun in kan bieden, ben ik blij.”

Wat kunnen de lezers verwachten?
“Verwacht geen boek met antwoorden; die mag je namelijk zelf geven. Ik stel alleen de vragen, aan de hand van mijn eigen verhaal, over wat goed ging én zeker ook wat minder goed ging in mijn leven en mijn ondernemerschap. Door zelf antwoord te geven op alle vragen in het boek leer jij ook kanten van jezelf kennen die je misschien wel nooit eerder hebt ontdekt, jouw pure zelf. Vanuit daar is keuzes maken heel makkelijk, je hoeft alleen maar naar je gevoel te luisteren. Ik hoor grofweg twee soorten verhalen terug van lezers: óf dat ze het boek er geregeld bijpakken voor een shot inspiratie óf dat ze hem helemaal doorwerken, alle vragen beantwoorden voor zichzelf en hiermee een nieuwe koers uitzetten, anders in het leven staan, meer voldoening uit hun werk of relatie halen. Daar word ik natuurlijk heel gelukkig van!”

Hoe ga je te werk?
“Als ik een boek schrijf plan ik in de laatste twee maanden voor de deadline veel tijd in voor het schrijven, ik doe dit zelf graag in een aantal blokken van vier uur in de week, waar ik mee kan schuiven. Ik heb namelijk wel inspiratie en rust nodig om te kunnen schrijven. Ik ben iemand die veel afwisseling nodig heeft en juist daarvan ook weer inspiratie krijgt, ik kan dus ook niet langer dan twee uur achter elkaar schrijven. Dan moet ik weer even iets anders doen. Het kan ook voorkomen dat ik ineens aan het eind van de avond inspiratie krijg, daar luister ik dan ook naar. Ik vraag m’n gezin die twee maanden daar even rekening mee te houden, wat gelukkig erg goed gaat. Voor iedereen is de manier die lekker werkt anders, het is een kwestie van uitproberen wat voor je werkt, experimenteren dus. Na mijn eerste boek had ik mijn werkwijze helder, zodat ik bij mijn tweede boek het meteen zo kon vormgeven.”

Wat komt er de aankomende tijd nog aan?
“Ik hou er heel erg van om mijn ervaringen te delen op alle mogelijke manieren, dus ik schrijf nog een derde boek, hoogstwaarschijnlijk komt die in het voorjaar 2013 uit. Ook spreek ik geregeld op events over mijn gedachtengoed, wat ik heel erg gaaf vind om te doen. In december organiseer ik weer een eigen event, PUURervaren, waarbij ik dit keer zo’n zestig tot honderd mensen wil inspireren om zichzelf te (laten) zien op verschillende manieren. En ik organiseer elke maand ClubPuur, mijn netwerkclub gestoeld op puur contact. Die club zou ik graag zien verspreiden over de wereld, omdat er zoveel behoefte is aan echt contact tussen mensen, aan vertrouwen, aan geloofwaardigheid, aan elkaar helpen. En dat dat kan op zo’n simpele wijze, dat wil ik heel graag delen. Mijn dromen gaan over de grenzen van Nederland heen, ik hoop internationaal ook mensen te mogen inspireren via boeken, lezingen, video’s en wie weet wat nog meer…”

Welk boek lees je momenteel?
“‘De Kracht Van Het Nu‘ ligt op mijn nachtkastje van Eckart Tolle. Dit boek heb ik jaren terug een keer gelezen en ik was toen heel enthousiast. Ik ben heel benieuwd hoe ik inmiddels het boek ervaar, ik sta inmiddels zo anders in het leven. Een auteur die ik ook zeer bewonder, als schrijver, maar zeker ook als mens is Geert Kimpen. Hij heeft een schitterende schrijfstijl, hij laat je echt een verhaal ervaren! En daarbij vind ik hem als mens super inspirerend.”

[isbn]9789055948796[/isbn]

Lees ook:En toen was het stil @boekenblog
Lees ook:Mailen met Esther Verhoef
Lees ook:Mailen met Annemarie van Gaal
Lees ook:Mailen met Mattijs Joosten over Vatbaar voor illusies
Lees ook:Mailen met Judith Visser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.