Mailen met Esther Verhoef

Een interview met de schrijfster van het geschenkboek voor Juni – Maand van het Spannende Boek mag natuurlijk niet ontbreken. Vandaar dat wij deze keer mailen met Esther Verhoef. Het schrijven van dit boek lijkt ons een grote eer, maar de druk ligt ook hoog. Hoe denkt Verhoef daar zelf over? We vragen het haar.

Foto: Merlijn Doomernik.

“Klopt helemaal. Om aan die druk te ontsnappen en inspiratie op te doen, zijn Berry en ik naar Parijs gegaan. Ik had vage ideeën over een novelle rondom scheve machtsverhoudingen, en Parijs als setting. We hebben er vier dagen rondgezworven. Vanaf daar ontwikkelde de personages en het verhaal zich als vanouds en was het schrijfproces niet anders dan anders.”

Het is ‘Erken mij’geworden. Kunt u daar iets meer over vertellen. Wat kunnen de lezers verwachten?
“Een indringende thriller over een psycholoog die zijn jongere, getraumatiseerde cliënte meeneemt voor een romantisch weekend in Parijs. De eerste avond in de stad van de liefde loopt het al volslagen uit de hand.”

Hoe verklaart u het succes van het spannende boek. Waarom kiest de lezer volgens u voor thrillers en dergelijke?
“Dat thrillers het vooral de afgelopen jaren goed doen, heeft denk ik voor een belangrijk deel te maken met de thrillers zélf. Thrillers en romans zijn steeds verder naar elkaar toe aan het groeien. Waar het in de oorspronkelijke thrillers nog vooral draaide om de puzzel, zijn populaire, moderne thrillers volwaardige romans met als extraatje een plot. Ze zijn in een consequente stijl geschreven, er worden maatschappelijke problemen aangekaart en de personages maken een ontwikkeling door. Het zijn interessante boeken, en nog spannend ook. “

Zelf nog tijd om een spannend boek te lezen en wat is volgens u dan een echte aanrader?
“Ik lees erg langzaam en dan vooral informatieve boeken die gaan over de onderwerpen waarover ik op dat moment schrijf. Eén van mijn favoriete thrillers is ‘De Nachtploeg’ van Kirino. Het boek gaat over vier Japanse vrouwen die ’s nachts in een lunchpakkettenfabriek werken. Een schoolvoorbeeld van zo’n fusie tussen een geëngageerde roman en een thriller.”

En tot slot, wat kunnen we de aankomende tijd nog meer van u verwachten?
“Vorig jaar april kwam ‘Ongenade’ uit, de hekkensluiter van de Sil Maier-trilogie. ‘Alles te verliezen’ verscheen in november en mei dit jaar ‘Erken mij’. De afgelopen maanden ben ik druk geweest met de promotie rondom Juni – Maand van het Spannende Boek. Na deze zomer trek ik mezelf terug om weer te gaan schrijven. Waaraan weet ik nog niet. Ik heb ideeën te over voor zowel een Esther Verhoef als een Escober. Ik merk tegen die tijd wel welke zich het dringendst aandoet.

‘Erken mij’ is het geschenkboek van Juni – Maand van het Spannende Boek. Het is vanaf 29 mei gratis verkrijgbaar in de boekwinkel bij aankoop van € 12,50 of meer aan Nederlandstalige boeken. Voor meer informatie over alle activiteiten rond deze maand: www.maandvanhetspannendeboek.nl.

Lees ook:Manon Pauws ‘Daglicht’ best verkocht in succesvolle Maand van het Spannende Boek
Lees ook:Maand van het Spannende Boek van start!
Lees ook:Juni – Maand van het Spannende Boek
Lees ook:Boekencommunity Watleesjij.nu gelanceerd
Lees ook:NS Thriller Wissel: ruil je spannende boeken woensdag op Utrecht Centraal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.