Laat je zelfbedachte dieren kennismaken met de wereld!

Heb je ooit een Olipinger gezien? Creëer je eigen dieren door bijv. de kop van een OLIfant te combineren met de romp van een PINguïn en de poten van een tijGER… OLIPINGER!

‘(te) Gekke dierentuin’ is een interactief spel voor de iPad, waarin je je eigen dierentuin kunt vullen met gekke dieren die je zelf hebt samengesteld. Neem bij elk dier een (zelfverzonnen!) naam of dierengeluid op en creëer zo je eigen (te) gekke dierentuin.

Deze app is gebaseerd op ‘Hallo’, het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2012, met een tekst van Edward van de Vendel en illustraties van Fleur van der Weel. In ‘Hallo’ draait het om Joni, die morgen naar de dierentuin gaat. Ze kan niet wachten – en ook voor de dieren wordt het een spannende dag. De leeuwtjes mogen voor het eerst naar buiten, de wasberen krijgen een groter hok en twee dieren ontdekken een gat in het hek… Dit boek is nog tot en met zondag 14 oktober te koop voor €5,-.

Fleur van der Weel (1970) studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Ze maakte de illustraties bij de vier Superguppie-bundels van Edward van de Vendel. Voor de eerste bundel ontving ze een Vlag en Wimpel in 2004 en samen met Edward van de Vendel ontving ze in datzelfde jaar de Woutertje Pieterse Prijs. Ze maakte ook de boeken over Piep, de nieuwe held voor de allerkleinsten, waarvan in januari 2013 het derde deel verschijnt: ‘Piep. Oversteken’.

Kenmerken van deze app:
- Voor kinderen vanaf 3 jaar
- Eenvoudig en speels
- Prachtige illustraties van Fleur van der Weel
- Stel zelf dieren samen en vul hiermee je eigen dierentuin
- Neem je eigen dierengeluiden en korte tekstjes op
- Ontwikkeld voor iPad

Deze app is ontwikkeld door Studio Kloek (www.studiokloek.nl), in opdracht van uitgeverij Querido.

Lees ook:LINGO vandaag in het teken van Kinderboekenweek 2012
Lees ook:Filmrechten De Gelukvinder verkocht
Lees ook:Naar de dierentuin tijdens de Boekenweek
Lees ook:Boekenleeuw en Boekenpauw 2012; de genomineerden
Lees ook:Auteurs geven uitleg over werking iPad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.