Naar de dierentuin tijdens de Boekenweek

Het motto van de Boekenweek: Tjielp Tjielp, – de literaire zoo heeft geleid tot een nauwe samenwerking tussen de Stichting CPNB en 14 dierentuinen die zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD). Van 10 maart tot en met 22 maart 2009 kunnen lezers, die bij de bibliotheek een boek lenen, abonnementhouders van de NS of bezoekers van de website eropuit.nl met 4 personen met een korting van 25 % naar de dierentuin! Een unieke samenwerking van de NVD leden met de Stichting CPNB.

Waar kun je nu beter alles over dieren zien dan in een dierentuin! Veel dierentuinen organiseren speciale lezingen met bekende boekenschrijvers op zondag 15 maart. Op die dag kan iedereen die het Boekenweekgeschenk heeft – ‘Een tafel vol vlinders’ van Tim Krabbé  -  gratis met de trein reizen. En wat is nu een leuker doel dan de dierentuin! Behalve speciale lezingen, zijn er ook rondleidingen in een aantal dierentuinen, waarbij je kennismaakt met dieren die in boeken voorkomen of doe je een ontdekkingstocht naar welke dieren uit bekende boeken in een dierentuin te vinden zijn.

Kortom: haal de kortingsbonnen bij de bibliotheek, de eropuit.nl website of uit het blad Spoor en lees niet alleen over al die dieren maar kom ze ook in het echt bekijken! De programma’s van de diverse NVD leden zijn te vinden op www.nvddierentuinen.nl/nieuws of op de sites van de dierentuinen zelf. Deze actie is niet geldig in combinatie met andere kortingsacties.

De dierentuinen die meedoen zijn: AquaZoo Friesland in Leeuwarden, Artis in Amsterdam, Burgers’Zoo in Arnhem, DierenPark Amersfoort, Dierenpark Emmen, Dierenpark Wissel in Epe, Dierenrijk in Nuenen, Diergaarde Blijdorp in Rotterdam, Dolfinarium in Harderwijk, GaiaPark Kerkrade Zoo, Ouwehands Dierenpark in Rhenen, Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek, Vogelpark Avifauna in Alphen aan den Rijn en Zoo Parc Overloon.

Lees ook:Operadiva’s Kross en McFadden openen ‘s nachts Boekenweek met Kattenduet Rossini
Lees ook:Laat je zelfbedachte dieren kennismaken met de wereld!
Lees ook:De mooiste dierengedichten uit de wereldliteratuur
Lees ook:Eppo van Nispen volgt Henk Kraima op bij de CPNB
Lees ook:Week van het Luisterboek van start; duurt t/m 28 april

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.