Heb jij al een e-reader?

Schreven we eerder al over e-readers. Inmiddels zijn er al weer een aantal nieuwe modellen op de markt. Zo betreden na verschillende producenten als Sony nu ook Fujitsu en Samsung de e-readermarkt. Het Zuid-Koreaanse Samsung brengt in juni de Papyrus en Fujitsu heeft in thuisland Japan de FLEPia al op de markt gebracht.

Op Boekblad.nl lezen we het volgende over de apparaten. “Het bijzondere van Fujitsu’s e-reader is dat deze ook kleur kan weergeven. De FLEPia biedt voldoende pixels om bijvoorbeeld een tijdschrift goed leesbaar te maken. Het apparaat kost op dit moment rond de duizend Amerikaanse dollar. Het is de bedoeling dat de FLEPia, die nu nog alleen in Japan verkrijgbaar is, in het najaar wereldwijd beschikbaar wordt. Fujitsu heeft als doelstelling eind 2010 minstens 50 duizend exemplaren te hebben verkocht.

Fujitsu en Samsung zijn verre van de enige producenten van e-readers. Eerder dit jaar bracht het Nederlandse bedrijf Endless Ideas de Bebook 2 op de markt en Amazon bracht de Kindle 2. Andere partijen die actief zijn in deze markt zijn onder meer Sony, Plastic Logic, Cybook met de Bookeen en het Nederlandse Irex Technologies met de Iliad Reader.”

Ik ben nog niet in het bezit van een e-reader. Heb die behoefte ook niet, omdat er volgens mij niets fijners is dan een echt boek in handen en een stapel boeken naast je. Maar misschien zijn er hier al fanatieke e-reader gebruikers. Laat het weten, want ik denk dat er meer lezers nieuwsgierig zijn naar de voor- en nadelen van een e-reader.

Lees ook:Aanbod e-readers breidt uit op www.e-boek.org
Lees ook:Leest E-reader van Sony door E-ink als echt boek?
Lees ook:Nieuwe e-readers
Lees ook:BeBook komt met nieuwe e-reader
Lees ook:E-books winnen aan populariteit

20 reacties op “Heb jij al een e-reader?

  1. Paul Kater

    Ik gebruik verschillende e-reader programma’s. 1 op mijn telefoon, 1 op mijn netbook. Erg prettig om altijd iets te lezen bij me te hebben als ik b.v. eens ergens een tijdje moet wachten.

    De telefoon heb ik altijd bij me, met een aantal (voor mij) goede boeken erop. De netbook gaat tegenwoordig ook vaak mee, praktisch formaat en het scherm is wat groter om te lezen ook nog.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Patricia de Ryck

    Bedankt Paul voor dit bericht. Wat voor programma’s kun je bijvoorbeeld voor een mobieltje gebruiken, want smartphones zijn tegenwoordig ook ontzettend populair. En handig als draagbaar boek, omdat je ‘m inderdaad altijd bij hebt. Daar wil ik wel meer over weten.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Mirjam

    Mijn e-bookreader zal nooit die stapel boeken vervangen en ik blijf afwisselen tussen ‘echt’ en digitaal. Maar ik verheug me al op de vakanties waarop ik kan kiezen wat ik wil lezen in plaats van aan dat ene overgebleven stomme boek beginnen omdat ik bij het inpakken dacht dat ik daar wel zin in zou hebben aan het strand…

      /   Beantwoorden  / 
  4. Patricia de Ryck

    En op welke sites moeten we zijn voor e-books?

      /   Beantwoorden  / 
  5. ietsist

    dat niet, maar het zou wel es tijd worden dat onze kinderen niet meer zouden hoéven sjouwen met loodzware boekentassen: Laatst is mijn dochter door dat fikse gewicht weer eens flink van haar fiets gevallen. Schandalig, zó onnodig, en schoolboeken digitaliseren is al heel snel véél goedkoper dan al die papieren boeken. Dat hoeft toch niet meer in deze tijd potverdikkeme!!!

      /   Beantwoorden  / 
  6. ietsist

    oh ja, wat ik wel heb is een paar e-readers op mijn htc-tje. voor het eerst sinds jáaren weer eens twee boeken gelezen op dat kleine pda-tje (de da vinci code en de celestijnse belofte). Maar dat is niet echt hetzelfde: Een echte e-reader voor school, in plaats van schoolboeken, DAT is pas nuttig! Heb onze school ook al erover aangesproken maar hun enige reactie is “al onze vmbo-ers hebben laptops”. Ja mooi, maar daar hebben mijn kinderen niets aan. Zij willen OOK e-readers en e-boeken!!

      /   Beantwoorden  / 
    1. anja

      die schoolboeken als e-boeken, daar zit mijn zoon van 13, brugpieper, met 3 dagen per week een tas van 10-13 kg, en 2 dagen 8-9 kg, op zijn rug/fiets, ook al over te praten.
      op de fiets inderdaad al een evenwichtskunstje, maar als je een flink stuk moet lopen van/naar bushalte, in propvolle bus een staanplaats hebt, en dus tas op je rug moet houden, en op school de kluisjes zo ver van de verschillende lokalen vandaan zijn dat ie er liever geen gebruik van maakt, dan kan ik me niet voorstellen dat dat geen gezondheidsproblemen gaat geven. afgezien van zijn stemming…
      maar hoe kom je aan schoolboeken in e-formaat. de boeken zullen ongetwijfeld al ergens in digitale vorm bestaan, want de boekdrukker zet ze echt niet meer met de hand, of met een ouderwetse typemachine….

        /   Beantwoorden  / 
      1. Nienke

        Thieme Meulenhoff heeft op dit moment een App ontwikkelt (gratis te krijgen itunes store) waarin zij een aantal van haar boeken & lesmethoden digitaal aanbied onder de naam “schooltas”. Misschien kan dat wat uitsluitsel geven?

          /   Beantwoorden  / 
  7. Patricia de Ryck

    En wat is het voordeel nu t.o.v lezen via een e-reader/laptop (en hoe dit in het onderwijs gebruikt kan worden).

      /   Beantwoorden  / 
  8. Jolanda Pikkaart

    Mijn voorkeur gaat uit naar een boek. Maar onderweg is het handiger om een stapel boeken op je mda te hebben. Ik gebruik mobipocket om te lezen op mijn HTC touch en ik heb luisterboeken in mp3 op mijn mobiele telefoon staan (Luisterrijk). Het scheelt een hoop gesjouw

      /   Beantwoorden  / 
    1. Paul Kater

      Re reactie ietsist:
      Helemaal mee eens. Er gaat niks boven een boek in je vingers, maar als je net even ergens moet wachten (b.v. bij Carglass wat ik afgelopen week nog had) is een PDA wel praktischer dan de hele dag met een massief boek rond te sjouwen. (Kronieken van Narnia, iemand?)

        /   Beantwoorden  / 
  9. Patricia de Ryck

    Sorry Paul, je reacties waren per ongeluk in de SPAM map terecht gekomen. Bedankt voor de tips.

      /   Beantwoorden  / 
  10. Antoon Valckx Hoex

    Voor haar studie Latijns-Amerikaanse Literatuur moet mijn vrouw zo’n 2500 paginas teksten per week door werken. Meestal in fotocopievorm wat de leesbaarheid niet altijd garandeert. Welke e-reader zou ik haar voor haar verjaardag kunnen/moeten schenken? Heeft iemand meer evaring en wil die met me delen? Graag. Vast bedankt voor een spoedig antwoord.

      /   Beantwoorden  / 
  11. Vincent32

    Heb net even gekeken op http://www.e-readers-review.nl ben er nog niet helemaal uit welke ik wil. Ik denk de cybook….lijkt met wel handig op vakantie ook! Op die site staat ook een verwijzing naar http://www.kindle-review.nl maar dan moet ik importeren uit Amerika. Dan bestel ik liever in Nederland. Maar is de cybook een goede keuze of kan ik beter voor iets anders gaan?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.