BeBook komt met nieuwe e-reader

We lezen op Boekblad.nl dat de Nederlandse fabrikant Endless Ideas vanaf komende zomer wereldwijd een nieuwe touchscreen e-reader met 3G en wifi draadloos internet verkoopt. BeBook 2 is na de Kindle de tweede e-reader die draadloos internet aanbiedt. Op de BeBook 2 kunnen alle mogelijke bestandsformaten geplaatst worden, waardoor mensen niet meer gebonden zijn aan een operator en aanbieder, zoals bij de Sony Reader en Kindle. Bij Sony moeten boeken gekocht worden in de Sony eBook Store en bij de Kindle zijn boeken alleen te downloaden van Amazon. “Wij kiezen er bewust voor om niet in die handel te gaan zitten”, vertelt marketing manager Peter Zieleman tegen Webwereld. “We zijn goed in het maken van e-readers en gaan ons niet bemoeien met de boekenbusiness.”

Door het draadloos internet kunnen boeken niet alleen via de computer op de e-reader gezet worden, maar ook via de ether gedownload. Dankzij draadloos internet kan dat niet alleen heel simpel in Nederland, maar in heel Europa. Het bedrijf is nog in gesprek met verschillende Europese telecomoperators om de dataroamingkosten zo laag mogelijk te houden en een zo groot mogelijke dekking te krijgen.

Bij de BeBook 2 is het design aangepast waardoor het apparaat er stijlvoller uit ziet dan de eerste e-reader. Het touchscreen apparaat heeft een 6′ eInk-scherm dat tekst en afbeeldingen in 16 grijstinten kan weergeven. Voorlopig biedt Endless Ideas de titels aan van ebook.nl en het Gutenberg-project. Dat zijn in totaal zo’n 100.000 titels. De eerste BeBook werd in 2008 uitgebracht en kostte 330 euro. Hoeveel ervan verkocht zijn, is niet bekendgemaakt. Hoeveel de BeBook 2 moet gaan kosten, heeft Endless Ideas nog niet geopenbaard.

Lees ook:Heb jij al een e-reader?
Lees ook:Aanbod e-readers breidt uit op www.e-boek.org
Lees ook:Nieuwe samenwerkingsverbanden voor Boek.be
Lees ook:Boeken kopen via wifi
Lees ook:Leest E-reader van Sony door E-ink als echt boek?

Eén reactie op “BeBook komt met nieuwe e-reader

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.