Eerste nationale Gedichtenbal in Amsterdam: 6 februari

De eerste nationale Poëzieweek is recent van start gegaan, een week die op woensdag 6 februari in de Stadsschouwburg Amsterdam wordt afgesloten met het Gedichtenbal. Op deze avond treden ruim honderd dichters en muzikanten op.

Met onder meer: de finale van de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd, de nieuwe Dichter des Vaderlands Anne Vegter en de winnaar van de VSB Poëzieprijs Ester Naomi Perquin. Remco Campert draagt voor op de tonen van Benjamin Herman, Nico Dijkshoorn eert het hammondorgel en P.F. Thomése stelt nieuw dichttalent voor.

Gerrit Komrij wordt herdacht door onder andere Hans Dagelet, Ramsey Nasr en Victor Schiferli. Yori Swart en Janne Schra zingen poëzie. Stadsdichters Menno Wigman, F. Starik en Ester Naomi Perquin treden samen op.

Geniet bij silent poetry van Erik Jan Harmens, Jannah Loontjens, Vrouwkje Tuinman, Kira Wuck, Delphine Lecompte, Saskia de Jong en vele anderen. Tjitske Jansen, Ted van Lieshout, Tsead Bruinja en anderen sluiten hun dichterstournee af.

Mirjam van Hengel en P.F. Thomése kiezen de meestbelovende dichters van 2013. Ellen Deckwitz en Dennis Gaens battelen in pop vs. poetry. Rap en poëzie komen samen in de voorstelling Lucy. NOS Met het Oog op Morgen zendt live uit. Das Magazin, de literaire stoelendans en de Avierkoerier zijn van de partij, evenals nog veel meer verrassingsprogramma’s!

Ga voor meer informatie naar www.wintertuin.nl.

GEDICHTENBAL
Datum: woensdag 6 februari 2013
Locatie: Stadsschouwburg Amsterdam, Leidseplein 26
Deur open: 20.30 uur
Aanvang: 21.00 uur

 

Lees ook:Genomineerden VSB Poëzieprijs 2013
Lees ook:Onbederf’lijk Vers ook dit jaar weer in Den Bosch
Lees ook:Finalisten NK Poetry Slam 2014 bekend
Lees ook:Gratis poëziebundel Judith Herzberg bij Trouw – za 9 feb
Lees ook:Nacht van de scherpe tongen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.