2013 Jaar van het Voorlezen; volop leuks op agenda

Nog een paar weken en dan is het zo ver: 2013 is het Jaar van het Voorlezen. Onder het motto ‘Wij gaan voorlezen’ wil de Leescoalitie een jaar lang laten zien hoe leuk en belangrijk voorlezen is, leuk en belangrijk voor iedereen. De Leescoalitie is een samenwerkingsverband van Stichting Lezen, CPNB, het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken en Stichting Lezen & Schrijven.

Op 23 januari gaat het Jaar van het Voorlezen officieel van start, met een extra feestelijke - de twintigste!- editie van Het Nationale Voorleesontbijt en De Nationale Voorleesdagen. Maar ook eerder al zijn er bijzondere activiteiten.

Op de vers gelanceerde, speciale site www.jaarvanhetvoorlezen.nl kun je precies volgen wat er allemaal gebeurt. Misschien raak je wel geïnspireerd. Op dezelfde site kun je andere enthousiaste leesbevorderaars via de Kalender laten weten wat je gaat doen. Theatermaker Niels Brandaan Cotterik bijvoorbeeld heeft dat al gedaan. Hij staat met theatervoorstelling Dierenpraat, een ode aan Armando op 12 januari in De Speeldoos in Baarn.

Mocht je nog op zoek zijn naar ideeën en tips, kijk dan op de site. Bij Over het Jaar van het Voorlezen staan suggesties voor de organisatie van activiteiten. Soms is de stap van een leuk plan naar een activiteit minder groot dan je denkt.

De Leescoalitie zal gedurende heel 2013 door middel van een publiekscampagne aandacht besteden aan voorlezen. Niet alleen via traditionele media, maar ook op YouTube en via sociale media. Nieuwsgierig? Volg ze via Facebook of Twitter.

Lees ook:Philip Huff juryvoorzitter schrijfwedstrijd Jaar van het Voorlezen
Lees ook:2013 Jaar van het Voorlezen: leescoalitie van start
Lees ook:BN’ers lezen ouderen voor tijdens Nationale Voorleeslunch
Lees ook:Voorlezen steeds belangrijker op kinderdagverblijf
Lees ook:Bekende vaders lezen voor tijdens Voorleesontbijt

0 reacties op “2013 Jaar van het Voorlezen; volop leuks op agenda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.