Philip Huff juryvoorzitter schrijfwedstrijd Jaar van het Voorlezen

Literairwerk.nl en de Leescoalitie* organiseren samen een schrijfwedstrijd naar aanleiding van het Jaar van het Voorlezen. Zij roepen deelnemers op een verhaal te schrijven dat zich goed laat voorlezen, en de zin “Voorlezen maakt alles…” bevat. Philip Huff (1984), schrijver van de succesvolle romans Dagen van gras en Niemand in de stad, is juryvoorzitter. De beste verhalen worden op 3 november tijdens Culturele Zondag – Op bezoek bij het boek voorgelezen door professionele acteurs.

Literairwerk.nl biedt schrijvers een platform voor het schrijven van – en schaven aan – verhalen. Met de schrijfwedstrijd “Voorlezen maakt alles…” worden de schrijvers gestimuleerd na te denken en te schrijven over voorlezen. Bijzonder aan de wedstrijd is dat inzenders tussentijds redactioneel commentaar kunnen ontvangen, en hun inzending mogen aanpassen.

Doelstelling van het Jaar van het Voorlezen is te laten zien dat voorlezen leuk en nuttig is. Niet alleen voor kinderen, maar ook voor jongeren en volwassenen. Zo komt de kracht van een goed verhaal nog beter tot uiting indien het wordt voorgelezen. Het hele jaar worden er voor jong en oud activiteiten rondom voorlezen georganiseerd. De schrijfwedstrijd “Voorlezen maakt alles…” is een van de activiteiten die zich richt op volwassenen.

De prijs voor het beste verhaal is een geldbedrag van € 250. De drie beste inzendingen worden voorgelezen door professionele acteurs tijdens de Culturele Zondag – Op bezoek bij het boek op 3 november in Utrecht.

*Het Jaar van het Voorlezen wordt georganiseerd door de Leescoalitie, een samenwerkingsverband tussen Stichting Lezen, Stichting CPNB, Stichting Lezen & Schrijven en het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken.

Lees ook:Shortlist Voorlezen maakt alles: negen verhalen geselecteerd
Lees ook:BN’ers lezen ouderen voor tijdens Nationale Voorleeslunch
Lees ook:Tiende editie Nationale Voorleesdagen van start
Lees ook:Verlenging schrijfwedstrijd Talent voor Taal
Lees ook:Lowlands schrijfwedstrijd: zoektocht naar nieuw talent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.