Verlenging schrijfwedstrijd Talent voor Taal

Foto: Roy BeuskerDe inschrijving voor de schrijfwedstrijd Talent voor Taal? Schrijf jouw verhaal! is verlengd tot 25 oktober. Door de verlenging van twee weken kunnen de scholieren ook in de herfstvakantie werken aan hun verhaal. De organisatie van de wedstrijd is in handen van de CPNB, Stichting Lezen & Schrijven en Joop van den Ende Theaterproducties en heeft als thema ‘Vriendschap’, gebaseerd op de musical Sister Act. Inmiddels zijn er meer dan 1300 inzendingen binnen en is de eerste selectie van start gegaan.

Talent voor Taal? Schrijf jouw verhaal! heeft als doel om jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar in aanraking te laten komen met lezen, schrijven en verhalen vertellen, variërend van vmbo-ers tot gymnasiasten, van jongeren die moeite hebben met schrijven tot schrijvers in de dop. De jury bestaat dit jaar uit Bart Ongering (Meester Bart), auteur Özcan Akyol (bekend van zijn succesvolle debuutroman Eus) en actrice en presentatrice Lieke van Lexmond. Ambassadeurs van de wedstrijd zijn hoofdrolspelers uit Sister Act, Carolina Dijkhuizen en Simone Kleinsma.

Finale 27 november AFAS Circustheater Den Haag
De winnaars worden door de jury bekendgemaakt tijdens de grote finale op woensdagmiddag 27 november in het AFAS Circustheater Den Haag. Twintig genomineerde scholieren worden hier met familie en vrienden voor uitgenodigd. Het programma bestaat uit een optreden uit Sister Act, een schrijfworkshop door Özcan Akyol en een voordracht van het verhaal door Simone Kleinsma.

Naast dat de winnaars eeuwige roem vergaren, worden de winnende verhalen gepubliceerd in dagblad Metro, krijgen de winnaars € 100,- aan boekenbonnen en mogen zij met hun hele klas naar de musical Sister Act. De populaire website Scholieren.com leest mee en plaatst in de aanloop naar de uitreiking op 27 november enkele verhalen.

Lees ook:Grootste schrijfwedstrijd van Nederland van start!
Lees ook:Wicked schrijfwedstrijd voor jongeren; Niets is wat het lijkt
Lees ook:Prijs van de Jonge Jury voor Mel Wallis de Vries
Lees ook:Philip Huff juryvoorzitter schrijfwedstrijd Jaar van het Voorlezen
Lees ook:Schrijfwedstrijd Stichting Literaire Verwantschapsverhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.