Grootste schrijfwedstrijd van Nederland van start!

Foto: Roy BeuskerIn de Week van de Alfabetisering startte vanochtend de grootste schrijfwedstrijd voor jongeren. De Open Schoolgemeenschap Bijlmer werd overvallen door juryleden Lieke van Lexmond, Meester Bart en schrijver Özcan Akyol.

De organisatie van de wedstrijd Talent voor taal? Schrijf jouw verhaal! is in handen van de CPNB, Stichting Lezen & Schrijven en Joop van den Ende Theaterproducties en heeft als thema ‘Vriendschap’, gebaseerd op de musical Sister Act. Ambassadeurs van de wedstrijd zijn hoofdrolspelers uit Sister Act, Carolina Dijkhuizen en Simone Kleinsma.

Het doel van de wedstrijd is om jongeren in aanraking te laten komen met lezen, schrijven en verhalen vertellen. De winnaars worden bekend gemaakt op 27 november in het AFAS Circustheater Den Haag. Twintig genomineerde scholieren worden met familie en vrienden hiervoor uitgenodigd. De winnende verhalen worden gepubliceerd in dagblad Metro en de winnaars mogen met hun hele klas naar Sister Act en krijgen 100 euro aan boekenbonnen.

Lees ook:Verlenging schrijfwedstrijd Talent voor Taal
Lees ook:Yes-R duikt met winnaars studio in
Lees ook:Philip Huff juryvoorzitter schrijfwedstrijd Jaar van het Voorlezen
Lees ook:Wicked schrijfwedstrijd voor jongeren; Niets is wat het lijkt
Lees ook:Gerda Havertong en Abdelkader Benali lezen voor in jeugdinrichting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.