Literaire Lente en Boekenweek starten gelijktijdig

Voor het eerst start de Literaire Lente op hetzelfde moment als de Nederlandse Boekenweek, namenlijk op 14 maart. De Lente loopt wel langer door, tot en met 31 maart 2012. De Literaire Lente wil liefhebbers van literatuur laten proeven en genieten van de nieuwe oogst aan Nederlandstalige literatuur. Dit jaar gebeurt dat door middel van het Geschenkboek van Tom Lanoye: wie literatuur koopt, wordt beloond met literatuur!

Tijdens de Literaire Lente krijg je bij 174 deelnemende boekhandels het Geschenkboek Heldere hemel van Tom Lanoye cadeau bij aankoop van Nederlandstalige literatuur van minstens € 12,50 (zo lang de voorraad strekt). In Vlaanderen verschijnt ‘Heldere hemel’ in een oplage van 61.000 exemplaren. In Nederland bedraagt de oplage maar liefst 833.000 stuks: het Boekenweekgeschenk kent er een jarenlange traditie en er wordt altijd gretig naar uitgekeken. Dat een boek op zoveel exemplaren wordt uitgegeven is een echt unicum.

In maart verdeelt Tom Lanoye zijn tijd tussen Nederland en Vlaanderen om iedereen warm te maken voor literatuur én voor Heldere hemel. In Vlaanderen gaat Lanoye op tournee langs 14 boekhandels om er uitgebreid te vertellen over het boek en zijn ontstaansgeschiedenis, en om Heldere hemel te signeren.

(*) Exclusieve opening Op dinsdag 13 maart opent boekhandel ’t Oneindige Verhaal in Sint-Niklaas speciaal zijn deuren van 20u tot 21u. Hoewel de traditie in Nederland wil dat het Boekenweekgeschenk pas op de eerste dag van de Boekenweek wordt uitgedeeld, kunnen Lanoyefans tijdens deze exclusieve opening de allereerste gesigneerde exemplaren van Heldere hemel bemachtigen. Lanoye kan er zelf helaas niet bij zijn – hij is een van de centrale gasten op het Boekenbal in Amsterdam die avond.

Lees ook:Boekenweekgeschenk Lanoye over drama met MiG23
Lees ook:Boekenweekgeschenk 2012 in Nederland én Vlaanderen
Lees ook:Boekenweekgeschenk Tom Lanoye ook in Parijs
Lees ook:Boekenweek 2013 verkoopsucces; 3,7% meer omzet
Lees ook:Literaire Lente op tournee van Oostende tot Genk

2 reacties op “Literaire Lente en Boekenweek starten gelijktijdig

  1. paula wiersema

    Patricia,

    Wat vind jij er nu van dat het boekenweekgeschenk wordt geschreven door een Vlaams persoon? Is dat positief of negatief voor het Nederlanse boek?

    groeten,

    paula

      /   Beantwoorden  / 
  2. Patricia de Ryck

    Ik denk dat dat heel positief is. Ik lees zelf al jaren boeken van Vlaamse auteurs.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.