Boekenweekvoorproefjes

We moeten nog eventjes geduld hebben voor het weer Boekenweek is, maar ik heb voor jullie al een paar citaten uit de boeken die ter gelegenheid van de 75ste editie zullen verschijnen. Bijvoorbeeld uit ‘Duel’, het Boekenweekgeschenk dat Joost Zwagerman heeft geschreven.

“Voor zijn ogen zag Verhooff gebeuren wat nog niet was gebeurd en op datzelfde ogenblik al gebeurd leek te zijn: zijn hand, de vuist, het canvas. Hij had nooit een schilderijdoek horen uitscheuren. Er klonk een scherp gekraak als van een boomtak die in tweeën breekt – een onverwacht grof geluid voor zo’n frêle stuk linnen.”

Maar ook uit de jubileumuitgave ‘Titaantjes waren we.. Schrijvers schrijven zichzelf’:
Adriaan van Dis: “Veel van wat je nu uitspookt blijft tot aan je dood in je kop zoemen, wist je dat? Elke kras komt terug: nederlagen, bedrog, diefstal, lafheid. En de plaatsen waar je niet mocht komen, bezoek je later het meest.”

Renate Dorrestein: “Op de zolder staan drie bedden met de kopse kant tegen de muur, als de tanden van een hark. Er liggen roodgeruite spreien op de bedden. Wat ziet dat er vrolijk uit. Reken maar dat je het wát gezellig vindt, zo met zijn drieën op een rij. Anders ben je een verwend nest. ‘Denk maar niet dat jij bijzonder bent’, zegt mama dan.”

Lees ook:Succesvolle start voorleesestafette in eenvoudige taal
Lees ook:Wie wordt het nieuwe schrijfidool?
Lees ook:Renate Dorrestein over haar verzameling Maria-beeldjes
Lees ook:Renate Dorresteins is er hoop verkocht aan Duitsland, Italië en Finland
Lees ook:Mijn zoon heeft een seksleven en ik lees mijn moeder Roodkapje voor wordt verfilmd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.