Spannendste thriller die @Boekenblog ooit heeft gelezen

Ontsnappen is nog maar het begin… Dat wordt duidelijk in de ijzigwekkende thriller ‘Wat je nooit moet doen’ geschreven door Koethi Zan. Vanaf bladzijde één merk je als lezer dat deze thriller afwijkt van de gebruikelijke spanning. Angst, afkeer en medelijden wisselen elkaar in een hoog tempo af en als je denkt dat het niet meer erger kan, dan kan je je maar beter voorbereiden. ‘Wat je nooit moet doen’ vormt de spannendste thriller die Boekenblog ooit gelezen heeft.

De vriendinnen Sarah en Jennifer houden al jaren een lijst bij van dingen die je nooit moet doen. Dingen die gevaarlijk zijn, die je altijd moet zien te voorkomen. Als ze daar op een avond toch van afwijken, heeft dat rampzalige gevolgen. De meisjes worden ontvoerd, drie jaar lang gevangen gehouden en misbruikt door een sadist. Tien jaar later probeert Sarah weer een normaal leven te leiden en zich zo veel mogelijk af te sluiten van de buitenwereld. Haar ontvoerder staat op het punt vrij te komen en ze kan de brieven die hij haar uit de gevangenis stuurt niet langer negeren. Ze zouden een aanwijzing kunnen bevatten naar Jennifer, die nooit gevonden is. Sarah volgt het spoor uit de brieven, dat haar een donkere wereld binnenleidt met nog grotere geheimen dan ze zich ooit had kunnen voorstellen…

Wat je nooit moet doen vormt het debuut van Koethi Zan, dat nog voor verschijnen aan meer dan vijftien landen werd verkocht. De personages voelen levensecht en de angst wordt nog groter als het verhaal wegheeft van de pijnlijke realiteit van meisjes als Natascha Kamphusch en slavinnen die in horror kelders overleden. Ik heb nog nooit eerder zo’n angstaanjagend boek gelezen, waarbij ik de bladzijdes amper durfde om te slaan. De hoofdpersonage Sarah gaat immers opzoek naar extra bewijs tegen de sadist die haar in de kelder vasthield, maar deze locatie blijkt slechts een onderdeel van een enger en onmenselijker netwerk. Ontspannen is nog maar het begin, maar durf jij te beginnen aan deze psychologische thriller?

[isbn]9789023485001[/isbn]

Tekst: Dagmar Boer

Lees ook:De roman voor vrouwen die Sarah zien
Lees ook:Jennifer Anniston schrijft autobiografie
Lees ook:Spannende Boeken omruilen op de NS Thriller Wissel
Lees ook:Relatietips van Jennifer Love Hewitt
Lees ook:Kushand van de dood

Eén reactie op “Spannendste thriller die @Boekenblog ooit heeft gelezen

  1. Mieke Schepens

    Dat belooft wat: de spannendste thriller die @Boekenblog ooit heeft gelezen !
    Ik ga deze op mijn verlanglijstje zetten :-)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.