De roman voor vrouwen die Sarah zien

Sommige vrouwen hopen dat ze het moment dat ze de dertig passeren eeuwig kunnen uitstellen. Of ze zeggen dat ze voor de vijfde keer vijfentwintig worden of steken hun hoofd in het zand door het niet te vieren. Moet je je eens voorstellen dat je aan je vijftigste verjaardag toe bent.

De hoofdpersoon in ‘Foute Sarahs’ van Claudia Biegel heeft net deze mijlpaal bereikt. In plaats van rustig aan te doen en een dagje minder te gaan werken, zoals haar vrienden aanmoedigen, begint ze een nieuwe carrière en stort ze zich op de zorg voor haar kwakkelende moeder.

En ook al is ze vijftig geworden, dat betekent toch niet dat ze te oud is voor haar leukste kleren of een avondje stappen? En een romantisch weekendje weg met haar man kan ook nog best. Deze ‘Sarah’ weigert ondanks de protesten van manlief en puberkinderen in het hokje van de doorsnee vijftigplusvrouw gestopt te worden. Dapper slaat ze zich door haar opvliegers en onregelmatige menstruatie heen. Kom maar op met die nieuwe baan en die cursus zumbadansen! Dan is ze maar een ‘foute Sarah’.

Over de auteur
Claudia Biegel (Amsterdam, 1957) studeerde culturele antropologie. Als journalist schreef ze onder andere het boek Made in Holland. Tegenwoordig werkt ze als hoofdredacteur bij een kennis- en adviescentrum en is ze columniste voor Catherine.nl. Ze woont met man en twee kinderen in Amsterdam. Met ‘Foute Sarahs’ leverde ze een verrassende, frisse debuutroman af, waarin iedere ‘Sarah’ zich herkent, fout of niet.

[isbn]9789049951719[/isbn]

Lees ook:Boek over ontvoering Claudia Melchers verboden
Lees ook:Schrijvers aan de vooravond van de Boekenweek
Lees ook:Claudia Schoemacher schrijft boek over tijd als SM slavin
Lees ook:Genoten van Haar naam was Sarah? (+Win!)
Lees ook:Claudia Schoemacher Kind van de onderwereld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.