Inside-story over Hillary Clinton als minister

Amerikaanse media twijfelen al bijna niet meer: Hillary Clinton wordt de Democratische presidentskandidaat voor 2016. Op reis met Hillary laat zien hoe zij als minister van Buitenlandse Zaken haar mannetje stond.

BBC-correspondent Kim Ghattas volgde gedurende vier jaar Hillary Clinton. Op basis van vele gesprekken met haar en met tal van politici en regeringsvertegenwoordigers schreef Ghattas het eerste verhaal van binnenuit over Hillary, tot voor kort minister van Buitenlandse Zaken. Het resultaat is een intiem portret van één van de machtigste politici ter wereld. Ghattas volgt Hillary vanaf haar eerste moment als minister in de regering-Obama tot en met het uitbreken van de Arabische lente, de problemen in Syrië en de laatste ontwikkelingen in de Palestijnse kwestie.

Dit boek biedt een bijzondere kijk op het werk en het dagelijks leven van Hillary Clinton en op de wereld van de diplomatie op het hoogste niveau. Uiteraard komt daarbij de vraag aan de orde welke rol Amerika nog speelt in de wereld.

Over de auteur
Kim Ghattas is sinds 2008 BBC-correspondent. Ze schreef voor de Financial Times en de Volkskrant. Thans levert ze bijdragen aan Time, The Boston Globe en The Washington Post.

[isbn]9789046813652[/isbn]

Lees ook:Clinton of Obama?
Lees ook:Alsnog een Arabische lente?
Lees ook:Israël veroordeelt eerbetoon nazi-aanhanger en schrijver Knut Hamsun
Lees ook:Vaticaandagboeken van John Thavis vandaag verkrijgbaar
Lees ook:Internationale crowdfundingcampagne voor Nederlands boek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.