Waarom bent u zo arm?

Over armoede zijn boeken volgeschreven, van The End of Poverty tot The White Men’s Burden. Maar nergens ter wereld zijn de oorzaken en omstandigheden hetzelfde. Daarom besloot Bahram Sadeghi zich op één land te richten, en dan meteen maar het armste land ter wereld.
Gewapend met één prikkelende vraag – waarmee mensen gedwongen worden om over zichzelf te spreken – reisde hij twee maanden door Sierra Leone, het West-Afrikaanse land dat in 2008 op de laatste plek van de Human Development Index stond.

In ‘Waarom bent u zo arm?’ komen tal van mensen aan het woord, van de minister van Mineral Resources & Political Affairs tot Isaiah Washington, de Grey’s Anatomy-acteur die er onlangs achter kwam dat hij van Sierra Leonese afkomst is. Ook komen schrijnende situaties aan het licht, van de 31-jarige leraar Bockarie Kallon die zich maar één maaltijd per dag kan permitteren tot de mysterieuze verdwijning van alle verkeerslichten. Met een voorwoord van Rick van der Ploeg, hoogleraar economie aan de Universiteit van Oxford.

Over de auteur
Bahram Sadeghi (1967, Iran) werkt als freelance tv-programmamaker. Daarnaast schrijft hij geregeld voor landelijke bladen en organiseert debatten. Sadeghi was een van de Jakhalzen in De Wereld Draait Door.

[isbn]9789046810538[/isbn]

Lees ook:Dick Scherpenzeelprijs gaat naar Tjitske Lingsma
Lees ook:Als je weg bent; Marja Pruis over Patricia de Martelaere
Lees ook:Mooiste fotoboeken van National Geographic
Lees ook:Vergeet 2008 niet!
Lees ook:Alle strips van Peter Pontiac in één bundel

Eén reactie op “Waarom bent u zo arm?

  1. mark arts

    Een heel goed geschreven boek. Zeer toegankelijk en een echte aanrader voor iedereen die iets heeft met Sierra Leone.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.