Graphic novel over leven in Pyongyang

Bij de dood van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-il wordt weer schokkend duidelijk hoe weinig wij van Noord-Korea weten. Als je meer wil weten, is de graphic novel ‘Pyongyang’ van Guy Delisle echt een aanrader. Hij bijschrijft hierin zijn ervaringen in het land. Het boek verscheen in 2009, na een verblijf van twee maanden in het land.

Als onderdeel van ‘de as van het kwaad’ blijft Noord-Korea voor velen een gesloten en geheimzinnig land. Maar wanneer de Canadese tekenaar Guy Delisle de kans krijgt om aldaar voor een Franse tekenfilmstudio te werken, strijkt hij voor twee maanden neer in Pyongyang. Hij neemt schietles, kijkt op zijn hotelkamer naar de televisie en gaat uit eten in restaurant nummer één van de stad. En hij houdt een stripdagboek bij. Delisle observeerde de cultuur en gebruiken van de Noord-Koreaanse inwoners en verwerkte zijn ervaringen in Pyongyang, een persoonlijke, geestige en informatieve graphic novel over dit duistere, maar ook boeiende land.

De Franse Canadees Guy Delisle (Quebec, 1966) woont tegenwoordig in Frankrijk. Naast zijn bundels met reisverhalen (Shenzhen en Birma), maakte hij ook samen met de Franse stripgrootmeester Lewis Trondheim stripverhalen voor kinderen.

Lees ook:Guy Delisle ontvangt prijs tijdens Stripfestival Angoulême
Lees ook:Waarom sommige landen rijk zijn en andere arm
Lees ook:Toen God nog in ons geloofde
Lees ook:Voetbalhelden sterven niet: 21 aangrijpende verhalen
Lees ook:Barbara Stok vertelt over Stripschapprijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.