Toen God nog in ons geloofde

Soms komt er hier een boek voorbij waar ik direct na openen van de envelop begin te lezen. Zo ging het ook bij ‘Toen God nog in ons geloofde’ van Massih Hutak. Wat een verfrissend boek is dat! Als er meer van dit soort schrijvers opstaan, weet ik zeker dat jongeren steeds vaker een boek in handen nemen.

In de verhalen en teksten van Massih Hutak staan jonge mensen centraal die hun weg in de wereld proberen te vinden en die daarbij hun cultuur, hun gebruiken en hun identiteit proberen te herdefiniëren. De personages verbazen zich over halal pizza hawaï, struinen rond over de Amsterdamse Wallen of ontmoeten de duivel gewoon op het Centraal Station.

Massih Hutak (1992) is schrijver en artiest, geboren in Afghanistan, opgegroeid in Amsterdam-Noord. Leest graag Dostojevski en Nescio. In 2010 won hij de Noord Talent Award 2010 en hij is genomineerd voor de Grote Prijs van Nederland 2011. Hij zit in een denktank voor Amsterdam Noord, schrijft voor sites als mixin.nl en statemagazine.nl en werkt aan zijn nieuwe cd.

[isbn]9789025436735[/isbn]

Lees ook:Antwerpen-Centraal krijgt eigen stationsroman
Lees ook:Zondag 24 maart gratis met trein #Boekenweek2013
Lees ook:Dagboek van een beschermengel
Lees ook:NS Try out festival
Lees ook:Gedichtendag – reëel en virtueel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.