Orlando Figes is terug

De Britse historicus Orlando Figes treedt op 13 december op in Nederland ter promotie van zijn nieuwe boek ‘Krimoorlog of de vernedering van Rusland’. Het nieuwe boek van Orlando Figes is een even boeiend als huiveringwekkend relaas over de Krimoorlog (1853-1856).

In het midden van de negentiende eeuw was de Krim het toneel van een gruwelijke strijd die minstens 800.000 levens eiste. Op en rond het grote schiereiland trok een machtige coalitie van Britse, Franse en Turkse troepen ten oorlog tegen het Russische leger, gedreven door het angstbeeld van een Rusland dat heer en meester zou worden in een gebied dat zich uitstrekte van de Balkan tot de Perzische Golf.

Figes gaat uitgebreid in op de militaire en politieke verwikkelingen, maar besteedt daarnaast veel aandacht aan het leven op de Krim en aan de cultuur die in het strijdgewoel teloorging. Aan de hand van een schat aan fascinerende bronnen vertelt hij op meeslepende wijze over de bloedige strijd en over de zware slag die Rusland werd toegebracht.

Orlando Figes treedt op 13 december om 20.00 uur op in Spui 25. Aanmelden kan hier.

Over de auteur:
De Britse historicus Orlando Figes (1959) is hoogleraar Geschiedenis aan Birkbeck College, University of London. Zijn eerdere boeken over de geschiedenis van Rusland, Natasja’s dans, Tragedie van een volk en Fluisteraars, werden alom geprezen. Figes ontving verscheidene prestigieuze prijzen voor zijn werk.

[isbn]9789046808948[/isbn]

Lees ook:Liefde en overleven in de Goelag
Lees ook:Orlando nieuwe fictie-imprint A.W. Bruna Uitgevers
Lees ook:Tom Clancy is terug – Fans wachten al bijna zeven jaar
Lees ook:Antony Beevor schrijft boek over Tweede Wereldoorlog
Lees ook:Een kleine geschiedenis van de klassieke oudheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.