Antony Beevor schrijft boek over Tweede Wereldoorlog

Bestsellerauteur Antony Beevor heeft recent zijn nieuwste boek gepresenteerd: De Tweede Wereldoorlog. Het is een overkoepelend standaardwerk dat de grote strategische ontwikkelingen beschrijft, maar het lot van de gewone soldaten en burgers geen moment uit het oog verliest.

Met zijn grote verhalende kracht, zoals we die kennen uit Stalingrad, Berlijn en D-day, brengt Beevor alle aspecten van de oorlog op een vernieuwende wijze samen. Op grond van de recentste wetenschappelijke inzichten vertelt hij helder en met betrokkenheid het verhaal dat zich uitstrekt van de Atlantische Oceaan tot de Stille Zuidzee, van de besneeuwde steppes tot de Noord-Afrikaanse woestijn, van de Birmese jungle tot de SS Einsatzgruppen in Oost-Europa, van de Goelagbataljons tot de wreedheden van de Chinees-Japanse oorlog.

Over de auteur
De Britse militair-historicus Antony Beevor studeerde aan Winchester College en aan de Royal Military Academy Sandhurst, waar hij werd onderwezen door Sir John Keegan. Van zijn boeken, die in dertig talen verschenen, werden wereldwijd meer dan vijf miljoen exemplaren verkocht. Bij Ambo verschenen eerder De strijd om Spanje, Kreta, Stalingrad, D-day en Parijs na de bevrijding. Beevors werk is verschillende malen bekroond, met onder andere de Samuel Johnson Prize, de Wolfson History Prize en de Spaanse La Vanguardia-prijs voor non-fictie.

[isbn]9789026325922[/isbn]

Lees ook:Avonturen van A.J. Kwak voor het eerst gebundeld
Lees ook:Schrijfster Netty Koen-Conrad (91) overleden
Lees ook:Dandy uit het noorden, tweede deel in Grote eeuw van Guillou
Lees ook:Nieuwe roman J.K. Rowling verschijnt 17 oktober 2012
Lees ook:Leren lezen met lettergrepen is makkelijker dan met letters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.