Dandy uit het noorden, tweede deel in Grote eeuw van Guillou

‘De grote eeuw’ wordt de mooiste Zweedse romanserie van deze tijd genoemd. Het tweede deel in deze reeks van Jan Guillou is recent verschenen. Ontdek ‘Dandy uit het noorden’.

Dandy uit het noorden‘ vertelt het verhaal van het jonge bouwkundige genie Sverre en zijn eerste liefde, een Engelse bouwkundestudent, in het eerste decennium van de twintigste eeuw. Na het afronden van hun studie verhuizen de twee naar Wiltshire in het zuiden van Engeland, waar het leven minder idyllisch blijkt te zijn dan Sverre had gehoopt. Lord Manningham, de vader van Sverres geliefde, overlijdt en laat niet alleen zijn titel, maar ook de verantwoordelijkheid over zijn enorme landgoed na aan zijn enige erfgenaam. Terwijl Londen nog steeds in de greep is van het proces tegen Oscar Wilde, mengen de twee dandy’s zich met bohemiens en kunstenaars, onder wie de excentrieke leden van de Bloomsbury-groep. Maar zij weten nog niet dat er weldra een oorlog zal uitbreken die Sverres onschuldige wereld vol schoonheid en kunst voorgoed zal veranderen.

Dandy uit het noorden‘ is het tweede boek in de trilogie De grote eeuw, maar is ook zonder kennis van het eerste deel, ‘Bruggenbouwers‘, te lezen.

Over de auteur
Jan Guillou is zonder twijfel de populairste schrijver van Zweden. Van zijn boeken werden alleen daar al meer dan tien miljoen exemplaren verkocht, en zijn werk is vertaald in meer dan twintig talen. Zijn nieuwe reeks ‘De grote eeuw’ is Guillous meest ambitieuze literaire project tot op heden. ‘Bruggenbouwers‘ stond al in de eerste week na verschijning op nummer 1 in de Zweedse bestsellerlijst, en werd een internationale bestseller.

[isbn]9789044622652[/isbn]

Lees ook:Jan Guillou net zo succesvol in Nederland als in Zweden?
Lees ook:Millennium-reeks van Stieg Larsson op tv
Lees ook:Trilogie Stieg Larsson toch in de bioscoop
Lees ook:Deel twee Stieg Larssons Millenium-trilogie in première
Lees ook:Stephen Fry zet Twitter op laag pitje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.