Jan Guillou net zo succesvol in Nederland als in Zweden?

Recent is het eerste deel verschenen uit de trilogie van Jan Guillou. ‘Bruggenbouwers’ stond al in de eerste week na verschijning op nummer 1 in de Zweedse bestsellerlijst.

Hun vader en oom waren door de zee meegenomen. Dergelijke tragedies hoorden bij het ruwe leven aan de Noorse westkust. De drie broers Lauritz, Oscar en Sverre moesten hun toevlucht zoeken in de stad.

Ze hadden anoniem kunnen blijven en in de geschiedenis kunnen verdwijnen. Maar het lot beschikte anders. Bij toeval trok het trio de aandacht van de weldoener Hensikt, onder wiens leiding ze tot technisch ingenieur werden opgeleid. In 1901 studeerden ze af, aan het begin van wat de meest technologische eeuw van de mensheid zou worden. De wereld leek aan hun voeten te liggen. En toch had het leven voor hen heel wat anders in petto. Ze verdwaalden in de wereld.

‘Bruggenbouwers’, het eerste deel in de trilogie ‘De grote eeuw’, volgt de drie broers op hun dwaaltocht over de wereld, van besneeuwde Noorse vlaktes via Duitse aristocratische salons tot de savannes van Oost-Afrika. Het is een epische roman van zeldzame kwaliteit, die de wereld niet onberoerd zal laten. In Zweden is de pers het er al unaniem over eens dat Jan Guillou, de grootste verhalenverteller van het land, aan zijn meest ambitieuze project ooit is begonnen.

Over de auteur
Jan Guillou is zonder twijfel de populairste schrijver van Zweden. Van zijn boeken werden alleen daar al meer dan tien miljoen exemplaren verkocht, en zijn werk is vertaald in meer dan twintig talen. Zijn nieuwe reeks ‘De grote eeuw’ is Guillou’s meest ambitieuze literaire project tot op heden, dat een internationale sensatie belooft te worden.

[isbn]9789044620382[/isbn]

Lees ook:Dandy uit het noorden, tweede deel in Grote eeuw van Guillou
Lees ook:Tweede deel uit de verslavende Engelsfors-trilogie
Lees ook:Dresscode Zuidas: wit met piemel en pak
Lees ook:Deel twee Stieg Larssons Millenium-trilogie in première
Lees ook:Streaming luisterboekendienst Storytel komt naar Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.