Nicky schrijft boek over preventief verwijderen borsten

In het waargebeurde verhaal vertelt Nicky over een ingrijpende beslissing die ze als 22-jarig meisje moet nemen om te overleven: het preventief verwijderen van haar borsten. Ondanks het aangrijpende onderwerp is ‘Dansen op een zijden draad’ geen somber boek.

Integendeel: het met een krachtige en heldere pennenstreek geschreven verhaal bruist van de levenskracht. Nicky (28 inmiddels) over haar boek: Ik hoop dat Dansen op een zijden draad de lezer inspireert dat je het leven lief moet hebben en altijd voor je eigen keuzes moet gaan.”

Een erfelijk borstkankergen is de rode draad die door het leven – en het boek – van Nicky Westerhof loopt. Haar grootmoeder overlijdt aan borstkanker als Nicky negen maanden oud is. In 1998 wordt ook bij haar moeder borstkanker geconstateerd en enkele jaren later overlijdt ze, tot Nicky’s grote verdriet, aan de uitzaaiingen van de ziekte. Het blijkt te gaan om een erfelijke mutatie in het borstkankergen. Daarop besluit Nicky zich te laten testen. De uitslag is onverbiddelijk: ook zij is draagster. Terwijl ze omringd wordt door vriendinnen die blij zijn dat ze borsten beginnen te krijgen, ziet Nicky die van haar vanaf dat moment als twee tikkende tijdbommen. Ze is dan ook, vanaf het moment dat ze hoort dat ze draagster is, vastbesloten haar borsten preventief te laten verwijderen. Een besluit om te overleven.

Dansen op een zijden draad‘ is het waargebeurde en inspirerende verhaal van een positieve jonge vrouw, die veel te vroeg voor onmogelijke keuzes komt te staan en de strijd aangaat met de medische wereld vol vastgeroeste conventies. Tegelijkertijd is het een verhaal over een opgroeiende jonge vrouw, die om moet leren gaan met het grote verlies van haar moeder voor wie de keuze van Nicky niet was weggelegd.

Nicky Westerhof (28) woont in Haarlem en combineert het schrijven met haar eigen bedrijf, NIK Communicatie & Events. Vanuit hier werkt ze 24 uur per week als coördinator van een inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten.

[isbn]9789044623086[/isbn]

Lees ook:Te grote borsten schadelijk voor carrière
Lees ook:Florence Williams ontdekt geschiedenis borsten
Lees ook:Borstkankermaand met columns van Kluun en Youp van ‘t Hek
Lees ook:Boekentips voor Sylvie van der Vaart en lotgenoten over borstkanker
Lees ook:Carlijn Vis laat belang zien van herdenken en vieren vrijheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.