Carlijn Vis laat belang zien van herdenken en vieren vrijheid

In een tijd dat met name een jonge generatie Nederlanders nogal eens twijfelt aan het nut van het herdenken van de Tweede Wereldoorlog, laat schrijfster Carlijn Vis (28) het belang zien met haar roman ‘Vrij Spel’.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog zit de jonge Emma in het verzet – totdat de Gestapo op de stoep staat en ze moet onderduiken. Samen met haar vriendje gaat ze van adres naar adres, maar als dit te gevaarlijk wordt, besluiten ze naar Engeland te vluchten.

‘Vrij spel’ is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een verzetsvrouw. Emma is nu 86 en voelt nog altijd de drang om zich te verzetten. Onafhankelijk en eigenzinnig, net als in de oorlog dus, maar nog steeds op de vlucht. Op de vlucht voor het verleden. Wat lijkt op een spannend avonturenverhaal, blijkt voor Emma een confronterende geschiedenis. Lukt het haar om te ontsnappen aan haar herinneringen?

[isbn]9789025437855[/isbn]

Lees ook:Mailen met… Carlijn Vis over Vrij spel
Lees ook:Boektrailer: De roman in de viool – Natasha Solomons
Lees ook:Bloei en verval staan dicht bij elkaar
Lees ook:Onthullende getuigenis van een moslim die christen werd
Lees ook:De Zamperini Legende, het non-fictie boek van het jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.