Harold McGee wint Johannes van Damprijs 2014

De Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam maakten recent bekend dat Harold McGee de winnaar is van de Johannes van Damprijs. De Johannes van Damprijs is een oeuvreprijs voor een auteur die zich buitengewoon verdienstelijk heeft gemaakt voor de verspreiding van de kennis van de gastronomie.

Harold McGee is een internationaal gerenommeerd en toonaangevend auteur van culinaire boeken en artikelen (o.a. in Nature en The New York Times). Na een aantal jaren aan Yale University te hebben gewerkt als docent literatuur en schrijven, publiceerde hij in 1984 On Food and Cooking: The Science and Lore of the Kitchen. Het boek mocht zich wereldwijd in lovende kritieken verheugen. De Nederlandse vertaling Over eten en koken verscheen in januari opnieuw in een volledig herziene en uitgebreide editie bij uitgeverij Nieuw Amsterdam.

De prijs wordt op vrijdag 17 januari 2014 uitgereikt tijdens het Gala van het Kookboek, onderdeel van het eerste Amsterdam Symposium on the History of Food. De jury die Harold McGee als winnaar van 2014 heeft aangewezen, bestaat uit Louise O. Fresco, Wil Demandt, Eppo van Nispen tot Sevenaer en Garrelt Verhoeven. Totdat hij in september van dit jaar overleed, was Johannes van Dam voorzitter van de jury, een rol waarin hij de winnaar van dit jaar nog mede heeft kunnen bepalen.

Lees ook:Johannes van Damprijs 2012 voor Claudia Roden
Lees ook:Harold Hamersma wint Oeuvreprijs wijncolumnist 2012
Lees ook:Hans Wijers en Susan Smit in jury Libris Literatuurprijs
Lees ook:Longlist Libris Geschiedenis Prijs 2012: 10 genomineerden
Lees ook:Ontmoet vanavond je favoriete schrijvers in Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.