Harold Hamersma wint Oeuvreprijs wijncolumnist 2012

Harold Hamersma heeft de Oeuvreprijs voor wijncolumnisten 2012 gewonnen. Dit is bekendgemaakt tijdens het 24e Proefschrift Wijnconcours in de Amsterdamse St. Olofskapel door wijncolumnist en voormalig winnaar John Bindels. Deze prijs, ingesteld door The Wine & Food Association, wordt uitgereikt aan een wijncolumnist of -schrijver met ‘een kritische visie op de wijnwereld en een eigen, herkenbare schrijfstijl’.

The Wine & Food Association wil met de Oeuvreprijs het hoogste niveau van wijnjournalistiek honoreren. Zij vindt de column het uitgesproken journalistieke middel waarmee een schrijver zijn niveau stilistisch en inhoudelijk kan bewijzen. Harold Hamersma heeft door zijn schrijfstijl, humor, bijdrage aan de taalvernieuwing en kritisch observatievermogen zich de beste kandidaat voor de Oeuvreprijs 2012 betoond. Een hele eer: de prijs wordt namelijk niet automatische jaarlijks toegekend maar uitsluitend in het jaar dat zich een geschikte kandidaat aandient.

Zijn nieuwste boek:
[isbn]9789046813492[/isbn]

Lees ook:Harold Hamersma wint Gourmand World Cookbook Award
Lees ook:De Wijnalmanak uitgaven verder zonder Harold Hamersma
Lees ook:Handige app van wijnschrijver Harold Hamersma
Lees ook:Harold McGee wint Johannes van Damprijs 2014
Lees ook:Harold Hamersma: lekkerste wijnen in mooiste verpakking

Eén reactie op “Harold Hamersma wint Oeuvreprijs wijncolumnist 2012

  1. gold price

    U wordt vriendelijk verzocht van tevoren uw verwachte aankomsttijd door te geven als u verwacht na 23.00 te arriveren. U kunt dit vermelden onder ‘Opmerkingen’ op uw reserveringsformulier.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.