Arjen Lubach wint met IV Crimezone Debuutprijs

Arjen Lubach wint met zijn debuut IV de Crimezone Debuutprijs. Dit weekend ontving hij de prijs tijdens het Nederlands Thrillerfestival. “Goed geschreven en heel erg spannend”, daarmee vatte Crimezone-hoofdredacteur Sander Verheijen het juryrapport in één zin samen.

De creatieve duizendpoot Arjen Lubach debuteerde, na eerder drie romans te hebben geschreven, begin dit jaar met de thriller IV. Het boek werd enthousiast ontvangen door lezers en critici. Ook de jury was unaniem in haar besluit: “Spanning en kwaliteit zijn twee van de elementen die je als lezer graag verenigd ziet worden in een thriller. Neem daarbij intelligente hoofdpersonen die je bij de hand nemen bij een lesje geschiedenis, zonder vaart te verliezen en even goed geplande als gedoseerde cliffhangers en je hebt een boeiende pageturner. Eentje waarbij het vooral ook leuk is om te ontdekken dat er in onze vaderlandse geschiedenis Dan Brown-achtige geheimen verstopt zitten. Een geslaagd thrillerdebuut dat vraagt om een spoedig vervolg.”

Genomineerd waren ook: Dennis Rijnvis met Savelsbos (2de plaats), Victoria Farkas met Bitter (3de), Thomas Olde Heuvelt met HEX (4de) en Peter van Beek met Drift (5de). De shortlist kwam tot stand na een korte verkiezing op Crimezone.nl.

[isbn]9789057595844[/isbn]

Lees ook:Genomineerden voor Crimezone Debuutprijs 2013 bekend
Lees ook:Karin Slaughter wint Crimezone Thriller Award
Lees ook:Boektrailer: Bastaardsuiker – Arjen Lubach
Lees ook:Crimezone Beste Thriller van het Jaar-verkiezing van start
Lees ook:Essay Maand van de Geschiedenis Wat een held!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.