Kauwgomkind: verhalen van Doeschka Meijsing

Vier jaar na het verschijnen van haar roman ‘Over de liefde’, die werd bekroond met de AKO Literatuurprijs, de F. Bordewijkprijs en de Opzij Literatuurprijs, zou Doeschka Meijsing de verhalenbundel ‘Het kauwgomkind’ publiceren. Helaas kwam het daar bij leven niet van; zij overleed eind januari 2012. De verhalen die zij speciaal voor deze bundel schreef, zijn postuum toegevoegd aan haar eerdere meesterlijke verhalen.

Doeschka Meijsing (Eindhoven, 1947 – Amsterdam, 2012) schreef verhalen, gedichten, essays en romans. Ze debuteerde in 1974 in boekvorm met ‘De hanen en andere verhalen’. Voor ‘Tijger, tijger!’ (1980) ontving ze de Multatuliprijs. Haar roman ‘De tweede man’ (2000) werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs en 100% chemie (2002) voor de Libris Literatuur Prijs. ‘Over de liefde’, haar meervoudig bekroonde roman uit 2008, werd een grote bestseller.

Behalve schrijfster was Doeschka Meijsing jarenlang redacteur van de Boekenbijlage van Vrij Nederland en schreef zij vervolgens recensies voor Elsevier. Doeschka Meijsing heeft een indrukwekkend oeuvre op haar naam staan, dat in 1997 werd bekroond met de Annie Romeinprijs.

[isbn]9789021441689[/isbn]

Lees ook:Guy Verhofstadt voorzitter van AKO Literatuurprijs
Lees ook:Auteur Doeschka Meijsing overleden (video en linkoverzicht)
Lees ook:AKO Literatuurprijs voor Doeschka Meijsing
Lees ook:Jan Campert-stichting deelt prijzen uit
Lees ook:Alex Boogers: deze auteur moeten meer mensen kennen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.