Jan Campert-stichting deelt prijzen uit

In de Koninklijke Schouwbrug in Den Haag heeft de Jan Campert-stichting vandaag diverse schrijvers in het zonnetje gezet. Zo kreeg de Vlaamse schrijver Peter Verhelst vanmiddag de Jan Campert prijs voor zijn dichtbundel ‘Nieuwe Sterrenbeelden’.

De uitreiking is een initiatief van de Jan Campert-stichting, die namens de gemeente Den Haag al zestig jaar literaire prijzen toekent. Dichteres en vertaalster Anneke Brassinga kreeg de Constantijn Huygens-prijs voor haar gehele oeuvre. Doeschka Meijsing ontving voor haar roman ‘Over de Liefde’ de F. Bordewijkprijs. De tweejaarlijkse J. Greshoff-prijs was voor Luuc Kooijmans voor zijn essay ‘Gevaarlijke Kennis’.

Dit jaar vielen niet alleen schrijvers in de prijzen, ook het culturele radioprogramma ‘De Avonden’ werd bekroond. Het VPRO-programma kreeg de G.H. ‘s-Gravesande-prijs voor bijzondere literaire verdienste. Aan de Constantijn Huygens-prijs is een bedrag van 10.000 euro verbonden. De andere prijzen bedragen 5.000 euro.

Lees ook:Huygens-prijs voor Brassinga
Lees ook:Schrijvers vallen in de prijzen
Lees ook:Grunberg wint Constantijn Huygens-prijs
Lees ook:Mensje van Keulen krijgt Charlotte Köhler Prijs
Lees ook:Biografieprijs Erik Hazelhoff Roelfzema naar Eva Rovers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.