Einstein Books lanceert nieuw type boek

Roerige tijden vragen om roerige pamfletten, om duiding, om geestkracht. Artikelen in kranten of tijdschriften beslaan vaak niet meer dan 1200 woorden, en vormen niet meer dan een eerste aanzet tot verdieping. Een boek beslaat al snel 60.000 woorden en vergt veel tijd om te schrijven. Ook loopt het noodgedwongen achter op de actualiteit. Maar in het tijdperk van het internet en de sociale media kan het niet alleen sneller, actueler en korter, maar eveneens interactief, zodat ook lezers van zich kunnen laten horen. Daarom lanceert Einstein Books een nieuw type boek: de social media e-pub van maximaal 10.000 woorden.

In ‘Zeg het in tienduizend woorden’ gaan topondernemers, politici, culturele smaakmakers, influentials, bloggers, financiële wizards en economische goeroes hun – vaak tegendraadse – visie geven op alle relevantie kwesties die spelen in de wereld: waarom Mitt Romney de verkiezingen in Amerika gaat winnen, waarom rijken graag meer belasting betalen, waarom het goed is dat culturele instellingen geen subsidie meer krijgen, waarom de euro moet verdwijnen, waarom de do-it-yourself-mentaliteit van de jaren tachtig weer terug moet komen, waarom kernenergie goed is, waarom de verhuftering op het internet een zegen is, waarom de VVD en SP uitstekend met elkaar kunnen regeren…

Uitgeverij Einstein Books denkt dat het goed mogelijk is een brede groep lezers te informeren en te boeien in maximaal 10.000 woorden. Het uitbrengen van digitale publicaties die gekoppeld worden aan sociale media als Facebook en Twitter betekent ook dat snel ingesprongen kan worden op actuele kwesties. Deze publicaties, die voor minder dan 5 euro gedownload kunnen worden, zijn zodanig vormgegeven dat ze op alle applicaties (zoals pc’s, laptops, e-readers en tablets) gelezen kunnen worden. Afhankelijk van de vraag op de lezersmarkt kan dit type publicatie daarnaast ook op papier worden aangeboden.

Lees ook:Eerste Europese Social Media boek
Lees ook:Sociale Netwerkers verdienen meer
Lees ook:Met Lebowski en Einstein E-books Baas van Nederland
Lees ook:Code Sociale Media helpt zakelijke missers te voorkomen
Lees ook:Blossom Books lanceert leuke app voor boekenwurmen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.